Научно е доказано, че има много фактори, които оказват влияние

...
Научно е доказано, че има много фактори, които оказват влияние
Коментари Харесай

Спите ли добре?

Научно е потвърдено, че има доста фактори, които оказват въздействие върху качеството на съня. Отговорете на въпросите от теста и открийте дали имате здравословен сън и какво се постанова да измененията, с цел да бъде той в действителност подобен.

Защо е значим сънят за нашето здраве? Всички знаем, че нощно време огромна част от органите и системите в тялото се самовъзстановяват. Когато сънят не е задоволително първокласен, организмът няма опция да релаксира. Първото, което демонстрира, че в действителност не сме спали добре, е неприятното въодушевление и умората, които усещаме още със ставането. Сутрешната нервност е точно една от сигналните лампички, които, светвайки в алено, демонстрират, че се постанова да вземете ограничения и измененията някои неприятни привички.

Ако неприятното въодушевление е нещо, с което бихме могли да се примирим или просто да махнем с ръка и да се вършим, че не виждаме, то идната индикация за фалшив сън към този момент е много по-сериозна и нея не трябва да подминаваме. Става дума за имунната система. Липсата на сън или неприятното му качество водят до намаляване на имунитета, което от своя страна е причина за по-лесно разболяване.
ВИЖТЕ СЪЩО:Колко часа да спим?
Това е въпрос, който се дискутира от години. Има хора, които се задоволяват с доста малко сън, до момента в който на други и 8 часа са незадоволителни. Така че е значимо да се регистрира и самостоятелният миг, а не да се взема под внимание усредненото състояние, настояват учените.

Сега към този момент лекарите приказват не за часовете, които прекарваме в леглото, а за метода, по който спим. Ако сънят е разтревожен , то даже да сме изпълнили оптималния за нас самите вид от позиция на дълготрайност, откакто се събудим, отново няма да се усещаме отпочинали и ще бъдем раздразнителни.

И нещо любопитно. Когато сънят е фалшив или прекомерно къс, организмът става по-предразположен към разнообразни инфекции и вируси. А когато е хронично (тоест не се случва еднократно, а продължава с дни или седмици), то това води до изцяло намаляване на организма и понижаване на неговата естествена отбрана, а съгласно някои скорошни проучвания - даже до понижаване на левкоцитите в кръвта.

Отговорете на въпросите от теста и открийте дали имате здравословен сън и какво се постанова да измененията, с цел да бъде той в действителност подобен.

ВИЖТЕ СЪЩО:

4 билки за добър сън

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР