Научните среди в България бяха възмутени от показването в ефира

...
Научните среди в България бяха възмутени от показването в ефира
Коментари Харесай

Д-р Стефан Митев за Чорбанов по БТВ: Умът ми не побира как може да се говорят такива глупости в ефир

Научните среди в България бяха възмутени от проявлението в ефира на БТВ при Мария Цънцарова на един от основните теоретици на тайните внушения по отношение на ковид и имунизациите в България.

" Гледам доктор Симидчиев и Чорбанов по bTV и се пипвам за главата. Поредният непотребен " спор " по тематика, за която не може да има различна позиция.

Сега е значимо да се споделят единствено и само научно основаните рекомендации за предотвратяване от вируса. Но по родните малките екрани това не се случва в името на рейтинга, без значение от човешката цена, написа във Facebook доктор Стефан Митев от Българско рационално общество, което се бори против псевдонауката и подправените вести най-вече в здравната сфера. Организацията постоянно разобличава алтернативни способи на „ лекуване “, шарлатански артикули и тайни теории. 

" Цънцарова пита каква е ефикасната предварителна защита и Чорбанов с безспорна увереност дава отговор, че съгласно него " за този вид вирус, се притеснявам, че няма ефикасна предварителна защита на този стадий ". А имунизациите и маските какво са? А всички научни данни, с които разполагаме дали ги има за нещо? Сериозно, някой публицист би трябвало да проверява по какъв начин Чорбанов е станал професор. Умът ми не го побира по какъв начин може да се приказват такива нелепости в народен ефир. Д-р Симидчиев, за жалост, заложи на своята известна диалогичност и не посмя да опонира намерено на изказаните лъжи и неистини. Широката аудитория още веднъж ще остане дезинформирана.

Вероятно и двамата мислят повече за бъдещите изборите. Единственото хубаво е, че Чорбанов към този момент няма да е народен представител. ", написа Митев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР