Научни сътрудници от юридическия факултет на Университета в Минесота в

...
Научни сътрудници от юридическия факултет на Университета в Минесота в
Коментари Харесай

Изкуствен интелект се дипломира от университета

Научни сътрудници от юридическия факултет на Университета в Минесота в Съединени американски щати взеха решение да ревизират дали чатботът GPTможе да издържи изпитите наедно със студентите. Това е технология, основана на невронната мрежа GPT-3,5.. Счита се за най-сложния и обемен езиков модел в света. Създадена е от компанията Open AI, а един от създателите на организацията е Илон Мъск.

Системата набира нужния бал, с цел да се зачетат изпитите за взети, само че резултатите не са блестящи, оповестява порталът edition.cnn.com.

Въпреки това някои американски учебни заведения към този момент стартират да не разрешават технологията, опасявайки се, че учениците ще извършват задачи с нейна помощ.

Учените от Университета в Минесота избират четири дисциплини, по които невронната мрежа да постави изпити. Чатботът отговапя на към 100 въпроса с алтернатива за избор на подготвен отговор и взема решение 12 задания с разсъждения. Изкуственият разсъдък получава оценки " добър ", " добър с минус " и " приемлив с минус ".

Това надалеч не е най-лошата оценка в просветителната система на Съединени американски щати, след нея...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР