В четвъртък Microsoft отново стана най-скъпата публична компания в света,

...
В четвъртък Microsoft отново стана най-скъпата публична компания в света,
Коментари Харесай

Microsoft отново стана най-скъпата публична компания в света, измествайки Apple

В четвъртък Microsoft още веднъж стана най-скъпата обществена компания в света, измествайки компанията Apple от досегашното ѝ първо място. Акциите на разработчика на Windows нарастнаха при започване на търговете с към 1%, с помощта на което пазарната му стойност се усили до 2,87 трилиона $, до момента в който акциите на " ябълковата " компания от Купертино, в противен случай, паднаха с съвсем 1%, оповестява през днешния ден Financial Times.

Успехът на Microsoft беше подкрепят от взрива на пазара на (ИИ), породен от голямата известност на чат бота ChatGPT на компанията, в която Microsoft влага много средства. Тази услуга непрестанно пораства от старта си в края на 2022 година и продължава през идната година. Освен това Microsoft се трансформира в един от главните бенефициенти на този план.

Apple остана настрани от взрива на пазара на ИИ. В допълнение, опасенията за понижаване на продажбите на iPhone, изключително в Китай, се отразиха отрицателно на нейната капитализация, което докара до понижаване на оценката на перспективността...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР