Натуралните продукти винаги са били най-добрата алтернатива в грижата за

...
Натуралните продукти винаги са били най-добрата алтернатива в грижата за
Коментари Харесай

Орехово олио - ползи и приложения

Натуралните артикули постоянно са били най-хубавата опция в грижата за здравето и хубостта. Те доставят естествени изгоди за организма, а съставът им изцяло потребен за приемане.

Ореховото олио е едно от най-полезните натурални масла, които има редица удобни свойства върху човешкото здраве. Маслото от орех съставлява страховит естествен артикул, който може да ви достави скъпа грижа за вашето здраве.

Ето какви изгоди и приложения има ореховото олио:

1. За мозъка

Ореховото олио работи извънредно удобно върху мозъчната активност. Благодарение на омега-3 мастните киселини в състава си маслото форсира процесите на запаметяване и усъвършенства умствените функционалности.

 Орехово олио - изгоди и приложения

2. За костите

В състава на ореховото олио влизат минералите цинк, калций, калий, а също така то демонстрира мощни противовъзпалителни свойства, с които стабилизира костите в тялото. Също по този начин маслото спомага при лекуването на артрит, като мононаситените мазнини в състава му поемат възпалението.

3. За кожата

Маслото от орех съдържа мастни киселини и фитонутриенти. С тяхна помощ то работи лечебно против кожни възпаления и екземи. Освен това потреблението на това олио може да предотврати развиването на алергии при бебета. Друго скъпо свойство на маслото е, че в състава му влизат мощни антиоксиданти, които забавят процесите на стареене.

4. За организма

 Орехово олио - изгоди и приложения

Ореховото масло съдържа мононенаситени мазнини, които управляват равнищата на кръвна захар, както и реакцията на организма по отношение на инсулина.

Също по този начин потреблението на олио спомага на кръвообращението и предотвратява развиването на сърдечно-съдови болести благодарение на омега-9, които влизат в състава му. Друга потребна функционалност на маслото е, че съдържа елагинова киселина, която има свойството да убива раковите кафези или да спомага на черния дроб да се оправи с тях.

Освен това ореховото олио има мощни антивирусни и антибактериални свойства. Маслото спомага за намаляването на неприятния холестерол и сполучливо управлява сърдечния темп.

Други приложения на ореховото олио са:

- Нормализиране на хормоналните нива;

- Контролиране на апетита и ускорение на метаболизма;

- Пречистване на организма от отрови.

С орехов масло може да приготвите вкусни и потребни предписания като:

- орехови сладки;

- здравословни салати;

- здравословни хлябове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР