Националното ръководство на ДСБ предлага на коалиционните си партньори от

...
Националното ръководство на ДСБ предлага на коалиционните си партньори от
Коментари Харесай

ДСБ предлага да не се участва в преговори с контактните групи

Националното управление на ДСБ предлага на съдружните си сътрудници от КП „ Демократична България – обединяване ” да бъде взето общо решение на обединяването за безучастие в договаряния за сформиране на държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-СДС

Това се споделя в позиция, разпространна от партията на Атанас Атанасов.

Базово съображение за това предложение е, че КП „ Демократична България – обединяване ” беше основана като обединяване с съществена цел премахване на ГЕРБ от власт и възобновяване на парламентарната република, осъществяване на промени осигуряващи върховенството на закона, дейно разходване и децентрализация на обществените финанси, противопоставяне и секване на съветското въздействие в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност, пишат още от групировката.

" Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата рецесия предлагаме КП „ ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата виновност за ръководството си в границите на повече от десетилетие. След това да поддържат основаването на държавно управление с втория мандат на Политическа партия „ Продължаваме промяната ”.

По-рано през днешния ден от  " Продължаваме Промяната " също отхвърлиха предлагането на Борисов за договаряния за кабинет.

Ето и цялостния текст:

На свое съвещание, извършено на 06.10. 2022 година, Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” разиска изборните резултати и създалата се след изборите политическа конюнктура в страната и взе следните решения:

Националното управление предлага на съдружните си сътрудници от КП „ Демократична България – обединяване ” да бъде взето общо решение на обединяването за безучастие в договаряния за сформиране на държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-СДС. Базово съображение за това предложение е, че КП „ Демократична България – обединяване ” беше основана като обединяване с съществена цел премахване на ГЕРБ от власт и възобновяване на парламентарната република, осъществяване на промени осигуряващи върховенството на закона, дейно разходване и децентрализация на обществените финанси, противопоставяне и секване на съветското въздействие в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност.

Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата рецесия предлагаме КП „ ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата виновност за ръководството си в границите на повече от десетилетие. След това да поддържат основаването на държавно управление с втория мандат на Политическа партия „ Продължаваме промяната ”.

Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” прави оценка политическата рецесия в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на постоянен кабинет. Тази обстановка, обаче не значи, че която и да е политическа мощ в страната може да употребява нови парламентарни избори като опасност. Изборите са главен детайл от демократичния развой в страната и директно проявяване на главното конституционно право на българските жители – да избират и да бъдат избирани.

Настоящата позиция е изпратена до управлението на ЕНП, което също демонстрира угриженост за намиране на излаз от политическата рецесия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР