Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите

...
Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите
Коментари Харесай

Работодателите: Няма мотиви за референдум за еврото

Национално представителните организации на служащите и чиновниците и на работодателите в България показват цялостна поддръжка на решението на Народното събрание, съгласно което страната ни ще излезе от присъединяване във валутно-курсовия механизъм, в случай че бъде препоръчан друг от настоящия курс на лв. към еврото. Това е записано в декларация на работодателите, изпратена до медиите.

По подобен метод техническите промени в член 29 на ЗБНБ, поискани от ЕЦБ в хода на водените договаряния, отстраняват последната официална юридическа спънка пред влизането в ERM II и Еврозоната, се припомня в декларацията.

Работодателите упорстват за прекратяване на спекулациите и насаждането на негативизъм и апокалиптични упования измежду българите, на които, съгласно бизнеса, е належащо да бъде предоставяна навреме налична и способена информация за идващите стъпки при осъществяване на проекта за присъединение към Еврозоната.

Европейски специалисти разкриха има ли опасности за курса на лв. при влизането в еврозоната

Работодателите възразяват против опитите за манипулиране на публичното мнение посредством начинания за осъществяване на лишен съгласно тях от претекстове референдум, несъответен с Договора за присъединение към Европейски Съюз, който дава съответни права, само че и задължава изрично България да схване еврото и се присъдени към паричния съюз в сходство с постигнатата договореност.

Деловите среди са подготвени да бъдат включени в преговорния развой по присъединението на страната ни към в ERM II и Еврозоната, с цел да може бързо и правдиво да доближава информацията до всички жители, които те съставляват, се акцентира в декларацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР