Национално биенале по скулптура се провежда на територията на Природния

...
Национално биенале по скулптура се провежда на територията на Природния
Коментари Харесай

Откриха биеналето по скулптура

Национално биенале по статуя се организира на територията на Природния парк „ Шуменско плато “. Събитието беше намерено в двора на „ Зеленото учебно заведение “ от Даниела Вичева, старши специалист в отдел „ Култура, юношески действия и спорт “ в общинската администрация. Тя поздрави участниците и пожела на всички сполучлива работа и креативно ентусиазъм измежду красивата природа на платото.

Осем скулптори вземат участие в тазгодишното издание на биеналето. Двама от тях са от Шумен – Калоян Тодоров и Бехчет Данаджъ. Останалите участници са Владимир Веселинов и Радко Вълчев от Велико Търново, Даниел Кънчев от Русе, Атанас Стоянов от Бургас, Ангел Каравланов от Пловдив и Олга Йорданова от София. Те към този момент са почнали работа на особено оборудвана площадка на поляната зад „ Зеленото учебно заведение “, като за извайването на скулптурните фигури се употребява врачански камък.

Националното биенале по статуя ще продължи до 29 юли. Предвижда се след приключването му направените художествени творби да бъдат сложени в парка „ Кьошковете “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР