Националният военноисторически музей обяви, че входът ще бъде безплатен в

...
Националният военноисторически музей обяви, че входът ще бъде безплатен в
Коментари Харесай

Безплатен вход в Националния военноисторически музей в Деня на независимостта

Националният военноисторически музей разгласи, че входът ще бъде безвъзмезден в Деня на независимостта на 22 септември.

Посетителите ще могат да прегледат от 10 до 17 ч. постоянната хронологична и външна експозиция на музея, както и краткотрайните изложения.

Само в този ден ще могат да се видят оценки, документи и фотоси на генерал-майор Стефан Паприков – външен министър при оповестяването на Независимостта и основна фигура в дипломатическата ѝ отбрана. Те са част от персоналния списък на неговата наследница Зоя Паприкова и фонда на НВИМ.

Специално за празника е създадена Стена на Независимостта. На нея посетителите ще могат да споделят своите усеща и мисли за Независимостта.

Посетителите ще могат да се допрян и до основни експонати от непрекъснатата експозиция на музея. Сред тях са държавният щемпел на Княжество България, най-високото отличие на Царство България – медал „ Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий “, униформата и шашката на цар Фердинанд I, униформата, револвера „ Браунинг “ и част от оценките на военния министър генерал-лейтенант Данаил Николаев.

В музея ще бъдат прожетирани филмите „ Независима България “ на Огнян Сурдолов и „ Фердинанд Български “ на проф. Светослав Овчаров от 11.00 до 13.30 ч. и от 14.30 до 16.00 ч
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР