Националният военноисторически музей (НВИМ) започва поетапно отваряне на своите експозиции,

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) започва поетапно отваряне на своите експозиции,
Коментари Харесай

НВИМ започва поетапно отваряне на своите експозиции

Националният военноисторически музей (НВИМ) стартира поетапно отваряне на своите експозиции, спазвайки прецизно условията за недопускане разпространяването на епидемията.
На 20 май (сряда) НВИМ отваря порти с достъп до външната си експозиция в общоприетото работно време. В парковата среда, където на 40 декара повърхност са изложени над 256 мостри на бойната техника, ще бъдат допускани гости при съблюдаване на физическа отдалеченост и всички противоепидемични ограничения.
За всички гости, на които досегът с историята и богатите експозиционни зали на Музея липсват, НВИМ е подготвил изненада. В деня, в който означаваме Международния ден на музеите - 18 май, предоставяме достъп до ново и забавно онлайн наличие. От през днешния ден във „ Виртуалния музей " на уеб страницата на НВИМ могат да бъдат прегледани онлайн сбирките на Музея. Те показват част от най-любопитните културни полезности от българската и задграничната военна история в категориите хладно и огнестрелно оръжие, снаряжение, флагове, оценки, униформи, художествени творби и други, които ще бъдат допълвани и обогатявани. За най-малките ни другари сме избрали да разкажем забавни обстоятелства от историята на Музея в онлайн секцията „ НВИМ ЗА ДЕЦА ".
Тази седмица поетапно отварят порти и филиалите на Националния военноисторически музей. От 19 май Военноморският музей във Варна ще работи с достъп на посетителите до вътрешната и външната си експозиция като се изключи кораб-музей „ Дръзки ". Парк-музей на бойната дружба - 1444 година „ Владислав Варненчик " във Варна отваря порти на 19 май с позволен достъп до парка и мавзолея на крал Владислав III Ягело. От 20 май Музеят на авиацията в Крумово отваря за гости своята външна експозиция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР