Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще

...
Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще
Коментари Харесай

Вечерният час в Нидерландия остава до края на април

Националният вечерен час и другите противоепидемични ограничения в Нидерландия ще бъдат продължени с три седмици до края на април. От 31 март обаче той ще стартира с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч. Това заяви нидерландският министър председател Марк Рюте, представен от Ройтерс. 

" Растящите заболеваемост и хоспитализации значат, че в кратковременен проект не може да има никакво отхлабване на рестриктивните мерки. Броят на пациентите с ковид в интензивни отделения се усилва. Третата вълна стартира да става забележима. Затова срокът на сегашните ограничения се продължава ", сподели Рюте на излъчена по малкия екран конференция.

За последната една седмица броят на новозаразените се е нараснал с 16% и е достигнал над 46 000, най-високия ритъм от средата на януари, заяви Националният институт по публично здраве.

Нидерландия се причислява към Франция и Германия в стягането и продължаването на обществените ограничавания през последните дни. " Появата на третата вълна в Нидерландия припомня на това, което виждаме и в прилежащите страни. Заедно сме в това ", сподели още Рюте. По думите му, няма и различен избор с изключение на рекомендацията към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Министърът на опазването на здравето Хуго де Йонге съобщи, че държавното управление желае да наложи наложителна карантина за пасажери, прибиращи се в Нидерландия след тази дата.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората международна война вечерен час в Нидерландия провокира безредици, траяли с дни. Баровете и заведенията за хранене в Нидерландия са затворени от пет месеца, до момента в който множеството магазини разполагат с много лимитирани благоприятни условия да одобряват клиенти, а всеобщите прояви са неразрешени, напомня Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР