Националният туристически поход Козлодуй–Околчица“ се провежда за 75 път. По

...
Националният туристически поход Козлодуй–Околчица“ се провежда за 75 път. По
Коментари Харесай

По стъпките на Ботев: Започва националният туристически поход „Козлодуй–Околчица“

Националният туристически поход „ Козлодуй–Околчица “ се организира за 75 път . По стъпките на Ботев и неговата чета потеглят стотици – измежду тях ветерани и дребни деца .

„ По пътя на Ботевата чета “ е поход, който се организира от 1946 година насам, без спиране. Ежегодно той събира стотици, а през годините и хиляди, българи, спомнящи си за делата на огромния бунтовник и неговите съратници. Днес запалянковците потеглят от Козлодуй, а задачата им е достигането на връх Околчица – лобното място на героя . Там те посрещат честванията по случай „ Деня на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България “.

Походът е от III категория на компликация. В маршрута са включени обекти от придвижването „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “. Общата му дължина 120 км . В похода имат право да вземат участие всички туристически сдружения от страната, клубове и секции по туризъм с безграничен брой туристи. По маршрута могат да се включат, както самостоятелни участници, по този начин и независими групи, които не принадлежат към избраната организация.

Досега са се записали съвсем 1500 участници, а може да станат и още. 45 училищен групи ще вървят по стъпките на Христо Ботев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР