Националният СТЕМ център към Министерството на образованието и науката ще

...
Националният СТЕМ център към Министерството на образованието и науката ще
Коментари Харесай

Настаниха националния СТЕМ център в София Тех парк

Националният СТЕМ център към Министерството на образованието и науката ще бъде в София Тех парк в непосредствена непосредственост до Суперкомпютъра . Това решение одобри през днешния ден Министерски съвет, като в период до 1 месец министърът на нововъведенията и растежа, принципал на София Тех Парк , би трябвало да разпореди на сдружението да учреди безплатно и безсрочно право на градеж на собствен терен на Национален СТЕМ център.

Дружеството, което е със 100 % държавно присъединяване в капитала, е пълновръстен член на Международната асоциация на научно - софтуерните паркове IASP и Българо - английската бизнес асоциация.

Институционалните сътрудници на София Тех Парк са водещи университети и научни организации - СУ " Св. Климент Охридски ", Технически университет - София, институти на Българска академия на науките и други Целта на научно - софтуерният парк е да усили иновационния потенциал на България , като улесни обмена на познания и опит сред университетските среди и бизнеса. Предвижда се Националният СТЕМ център да бъде в зона 5 от неговата територия.

Новата постройка ще бъде високотехнологична и с лаборатории по разнообразни СТЕМ посоки. Ще има зали за събития и образования, зала за цифрови и аудио образни изкуства, образователни работилници, работилница за произвеждане на образователни пособия, зони за спорт и игра, зони за хранене и отмора, пространства за взаимна и споделена работа.

Към центъра ще бъде построено и общежитие за настаняване на гостите и учащите , административна част, зелени кътове за работа и отмора на закрито и намерено, както и външен и под земята паркинг за гостите и чиновниците.

Националният СТЕМ център е главен снабдител на професионално развиване за учителите в региона на науката, технологиите, инженерството и математиката. Той координира, подкрепя и съветва построяването и развиването на STEM среда във всяко българско учебно заведение, като основава модел за учене, подготовка, работа с научно проучвателен способи и принадлежности, обезпечаване на модерна база и лабораторна среда за подготовка и образование на олимпийските тимове на страната.

Основната му цел е да изведе българското обучение в интернационалните ранглисти за обучение и достижения в STEM и да даде опция на всички младежи за мотивация и кариерно развиване в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР