Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под

...
Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под
Коментари Харесай

Лъчезар Вълчев отново поведе световната ранглиста за сезона при юношите под 20 години

Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, който се организира на 21-22 януари в зала “Асикс сцена “ в София “, започва с присъединяване на най-хубавите български спортисти в тази възраст.

Световната шампионка за девойки на скок дължина и Атлет номер едно на България Пламена Миткова (Локомотив – Пловдив) завоюва купата на влак скок, вицешампионът на света на скок височина за юноши Божидар Саръбоюков (Хеброс – Харманли) направи дебют на троен скок, само че европейският първенец за юноши в тази дисциплинираност  Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград) записа най-силния резултат на 21 янаури.

Състезанието на троен скок при юношите бе дисциплината с четирима медалисти от европейски и международни шампионати от 2021-2022-а – Вълчев, Васил Русенов (Локомотив – Пловдив), Саръбоюков и Димитър Ташев, който участваше отвън класирането. При дебюта си в тази дисциплинираност Божидар Саръбоюков незабавно оглави светивната класация за юноши още с първи си опит – 15.82, а по-късно се отхвърли от другите си опити.

17-годишният Вълчев стартира с сполучлив втори опит и персонален връх – 15.54 и усъвършенства достижението си в четвъртия си скок с 15.75, а в пети опит се приземи на 15.50 – предходния си персонален резултат.

Атлетът от „ Лудогорец “ – Разград се раздаде оптимално в последното си излизане в бранша и записва тъкмо 16.00, с което надмина достижението на Саръбоюков и застана на отпред на международната класация.

Русенов, който е бронзово медалист от европейското състезание за юноши под 18 години, не съумя да покаже капацитета си, само че зае третата позиция на почетната стълбичка с 14.68. Ташев реализира 15.68 в първия си опит и след един фаул се отхвърли от последващи скокове. По-рано денем Пламена Миткова с лекост завоюва тройния скок при девойките с 13.17, а на 22 януари ще взе участие в коронната си дисциплинираност скок дължина. Нейни подгласнички в тройния скок станаха Петя Бозукова (Ботев – Пловдив) с 12.25 и Елена Аргирова (Михаил Желев – Сливен) – 12.21.

atletikabg.com

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР