Националният селекционер Ясен Петров коментира очакванията си за утрешната квалификация

...
Националният селекционер Ясен Петров коментира очакванията си за утрешната квалификация
Коментари Харесай

Ясен Петров: Не е лесно да вдигнеш отбора след такъв мач, няма да повтаряме грешки

Националният селекционер Ясен Петров разяснява упованията си за утрешната подготовка със Северна Ирландия след загубата от Литва с 1:3.

" Не е елементарно след подобен мач да вдигнеш тима, тъй като разочарованието беше огромно. Животът обаче продължава и би трябвало да сме положителни ", показа Петров.

" Утре би трябвало да покажем друго лице и да не повтаряме грешките си - направихме доста груби неточности за пръв път от много време ", добави той.
 Снимка 549874
Източник:

" Ние постоянно вършим ротации. Ще излезем по друг метод и имаме концепция. Ще излезем в друг състав. Не мога да споделя какъв ще е методът, само че се надявам да проработи проектът. Допуснах неточности против Литва. Искахме да победим при 1:1, само че не проработи. Вие ме познавате и знаете, че можех да затворя мача, само че искахме триумфа. Имаше два психически моменти - при пропусната дузпа и при изравнителния гол. Ако смятате, че е неточност, че искахме да победи, то го одобрявам. Това е задачата обаче - да побеждаваме ", продължи националният селекционер.

" Имахме разбор на грешките против Литва. Искам да приключа с тематиката за Конгреса. Имам позиция, само че в този момент виждам единствено представянето на тима. Всичко, което се написа, въздейства на футболистите. Надявам се на следващия ден да са мощни и да покажат една добра игра. "
 Фурнаджиев: Всички делегати са получили картите си
Фурнаджиев: Всички делегати са получили картите си

Вижте мнението му

" Ние почти изградихме ядро. Повикахме и още един състезател в този момент. Имаме осъдени и контузени играчи, които са съществени. Ние обаче разчитаме на всички хора в тима. Ще създадем доста ротации и ще изглеждаме по друг метод и се надявам това да докара до триумф ".

" Истина е, че Илиев тежко претърпя пропуснатата дузпа. Ние сме хора обаче и той има напълно поддръжката ми. Имаше тълкования с думите ми. Указанията ми бяха, че в случай че върнем ранен гол имаме късмет да обърнем. Казах, че всеки може да пропусне дузпа. Утре може някой различен да извърши дузпа и да пропусне. Димитър се нагърби и пропусна. Футболът е подобен. Във футбола би трябвало да има и амнистия. Това е част от футболната игра. В интерес на истината обаче той претърпя обстановката много тежко ".
 Снимка 549873
Източник:

" Имаме ядро от играчи, на които имаме вяра. Съжалявам за загубата, само че ние искахме да спечелим. Това беше ключът. Това е част от пътя. Изграждаме тим, в който има много млади играчи. Утре ще дебютира още един състезател, който досега не е играл. Пожелавам триумф на всички, нека зарадваме хората с показване и игра. Трябва да се надигнем, нищо не се е случило чак толкоз. Имаме потребност от самообладание, тъй като построяването на нов тим е комплициран развой. Оттам насетне вдъхваме убеденост на нашите футболисти, тъй като и аз не обичам да изгубвам ".

" Имам възприятието, че преди тръгването за Литва ни връхлетяха много проблеми. Шейтанов има здравословни проблеми, които не желая да разясня. Това са персонални неща. Тежки моменти са, само че той е част от нашия екип и сме си доста предани. Пожелавам му бързо да си оправи здравословните проблеми бързо. Северна Ирландия е стойностен тим и ни чака доста тежка борба ", сподели още Ясен Петров.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР