Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди проекта за актуализация на

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди проекта за актуализация на
Коментари Харесай

Асен Василев против предложения от НЗОК проектобюджет на касата

Националният съвет за тристранно съдействие разиска плана за актуализация на бюджета, препоръчана от служебното държавно управление.

Социалните сътрудници реализираха единодушие по предложенията за промени в бюджета на Национален статистически институт и макрорамката за 2021, само че този на НЗОК провокира острото противоречие на финансовия министър Асен Василев по въпроса дали едни 14 млн. лева, планувани за имунизация на жителите против COVID-19 да бъдат част от бюджета на касата или да останат отвън него.

В 15.00 часа се чака ново съвещание на Надзорния съвет на Касата.

Какви са измененията в бюджета до този миг: нарастване на пенсиите с 12,5% от 1 октомври, минимална пенсия от 340 лева и добавки за пенсионери с приходи под линията на беднотия.



" Искам да благодаря на всички ви за разбирането във връзка с наложилия се незабавен порядък за привикване на днешното съвещание на НСТС. Предстои да разгледаме плановете на закони за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021, ЗБДОО за 2021 и ЗБНЗОК за 2021. В петък, на 23 юли проектозаконите бяха разисквани на съвещание на непрекъснатите комисии към НСТС, надлежно комисията по бюджетна политика и комисията по осигурителни връзки, като единомислеща поддръжка не беше реализирана на тези съвещания на комисиите ", сподели Гълъб Донев, длъжностен министър на труда и обществената политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР