Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушна подкрепа по

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушна подкрепа по
Коментари Харесай

Асен Василев след НСТС: 710 лв. е минималната заплата, заложена в Бюджет 2022

Националният съвет за тристранно съдействие не реализира единомислеща поддръжка по плановете на бюджетните закони за 2022 година, оповестиха от Министерски съвет. Това са Бюджетите на НЗОК и Държавното публично обезпечаване, както и Държавния бюджет на страната за тази година. Заседанието бе свикано от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, който е с ковид и се включи отдалечено.

Част от обществените сътрудници поддържат в разнообразни елементи бюджетите, имаха градивни забележки или такива, свързани с разнообразни заложени политики, сподели Асен Василев след съвета.

" Предстоят корекции и се надявам да се одобряват от Министерския съвет, а по-късно и да бъдат гласувани в Народното събрание ", добави Василев.
Минималната работна заплата се планува да бъде 710 лева ., уточни той.

Работодателите от АИКБ и Съюзът за стопанска самодейност оповестиха поддръжка за плана на Закон за бюджета на НЗОК за 2022 година, Българската търговско-промишлена палата и КРИБ кардинално поддържат, само че с бележки. Българската стопанска камара и синдикатите от КНСБ и КТ „ Подкрепа “ се въздържат от поддръжка на бюджета за опазване на здравето.

Проектът на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване е подсилен с бележки от Съюзът за стопанска самодейност, КТ „ Подкрепа “ и ССИ. БТПП кардинално поддържат – също с бележки; БСК и КНСБ – се въздържат от цялостна поддръжка, АИКБ и КРИБ не поддържат.

АИКБ показва запаси по отношение на Средносрочната бюджетна прогноза и поддържа с рекомендации плана на Закон за държавния бюджет за 2022 година

Независимо от съществуването на избрани позитивни ограничения, които са планувани, БСК показва запаси към плана на Закон за държавния бюджет за 2022 година и претекстовете към него .

БТПП кардинално поддържа, ССИ поддържа с бележки, a КРИБ не поддържа .

КНСБ прави оценка положително напъните на държавното управление в основни браншове, като показва изрично противоречие с политиката по приходите и в данъчната система .

Като поддържа избрани, заложени в плана, политики, КТ „ Подкрепа “ показва редица рекомендации за по-устойчив Бюджет 2022.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР