Националният съвет по туризъм обсъди предстоящите ангажименти на бранша, свързани

...
Националният съвет по туризъм обсъди предстоящите ангажименти на бранша, свързани
Коментари Харесай

Какви са приоритетите на туризма по време на европредседателството на България?

Националният съвет по туризъм разиска идните задължения на сектора, свързани с европредседателството ни. Министър Лиляна Павлова дефинира като световна и дълготрайна цел припознаването на България като забавна и съвременна туристическа дестинация и привличането на три пъти повече туристи в София. Репортаж на Цвети Атанасова.

Две хиляди ВИП посетители и още 20 хиляди участници ще посетят София в месеците, когато България ще бъде отпред на Европейския съвет. За тях към този момент са утвърдени 22 хотела, които дават отговор на авансово заложени критерии.
Лиляна Павлова, Министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Хотелите да са с формалната категоризация, въведена в страната и поддържана от Министерството на туризма, би трябвало да са най-малко три звезди до 5 звезди надлежно. Като разположение да имат добра локация. Тук не вършим ограничавания, тъй като имаме положителни хотели и към летище София също търсени.
Според министър Лиляна Павлова през уеб страницата на председателството, който ще проработи при започване на декември, страната ни ще получи в допълнение показване като туристическа дестинация с богато културно-историческо завещание и красива природа.

Това е и мнението на министъра на туризма. Николина Ангелкова счита, че председателството е опция да се покаже капацитета на страната ни за целогодишен туризъм. Затова за 2018-та ще бъдат поискани повече средства за реклама.
Николина Ангелкова, министър на туризма: За тази година, общият бюджет на министерството е към 16 милиона за реклама са 12 милиона
- А за следващата година какво бихте желали?

- За следващата година сме поискали малко по-голямо нарастване, с към 2,3 милиона.

До края на ноември туристическият отрасъл ще има опция да предложи на министерството, отговорно за европредседателството своите оферти за презентация на страната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР