Националният съвет на Република Словакия гласува вот на недоверие към

...
Националният съвет на Република Словакия гласува вот на недоверие към
Коментари Харесай

Падна правителството на Словакия

Националният съвет на Република Словакия гласоподава избор на съмнение към държавното управление на Едуард Хегер. 78 от 102 присъстващи депутати гласоподаваха против кабинета, 20 бяха срещу, а двама се въздържаха, съобщи БГНЕС. Преди гласуването депутатите от ръководещата партия напуснаха залата.

Днес министърът на финансите Игор Матович предложи оставката си, в случай че най-голямата опозиционна партия - евроскептичната " Свобода и взаимност " отдръпна подписите си под вота на съмнение и поддържа бюджета.



Лидерът на опозицията Ричард Сулик съобщи в пленарната зала по време на дебата, че може да си показа вярно и свястно възобновяване на държавното управление единствено след свалянето на настоящето.

Опозицията ще поддържа кабинета, само че няма да бъде част от него. Сулик приказва и за опцията за предварителни избори или за служебно държавно управление.

Няколко членове на държавното управление и министър-председателят също се изрекоха в пленарната зала, отхвърляйки предложенията на опозицията.

Националният съвет е дал своя вот съмнение към държавното управление два пъти в досегашната история на самостоятелна Словакия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР