Националният съвет на БСП ще проведе заседание, на което трябва

...
Националният съвет на БСП ще проведе заседание, на което трябва
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава ще има ли лидерска среща за съставяне на кабинет

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще организира съвещание, на което би трябвало да стане ясно ще има ли лидерска среща за сформиране на държавно управление и с кого ще договаря Корнелия Нинова.

Социалистите се събират на „ Позитано “ 20 този следобяд.

Рамката на договарянията, мандата да договарящия екип, кандидатура за министър-председател – всичко това би трябвало да реши пленумът на Българска социалистическа партия. 

Още при връчването на мандата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще заложи на това, което сплотява партиите, а не на това, което ги разделя.

" Ще поканим всички партии и водачи, да търсим това, което ни събира – инфлация, цени, приходи, Планът за възвръщаме и резистентност... Има незабавни неща, които би трябвало да свършим, не да се разделяме ", уточни Корнелия Нинова, откакто получи третия мандат от президента Румен Радев в понеделник.

Кои са партиите, с които Българска социалистическа партия ще търси разговор, подготвени ли са на взаимни отстъпки за кабинет?
Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия прикани мандатът да бъде върнат:

„ Шансът да се реализира е непосредствен до нула. Една партия, която има 10% от народните представители, не би могла да сплоти останалите “

ГЕРБ няма да поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, удостовери още веднъж водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на постоянната си среща с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС преди пленарната седмица на Народното събрание. Той напомни решението на Конгреса на ГЕРБ в никакъв случай да не вземат участие в управническа коалиция с Българска социалистическа партия, само че изрази подготвеност да откликнат от вежливост на концепцията за лидерска среща, в случай че получат покана от левицата.

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ обявиха, че биха взели участие в диалози с Българска социалистическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР