Националният съвет на БСП определи контактната група за преговорите с

...
Националният съвет на БСП определи контактната група за преговорите с
Коментари Харесай

Определена е контактната група от БСП за преговорите за правителство

Националният съвет на Българска социалистическа партия дефинира контактната група за договарянията с " Продължаваме промяната ", Има Такъв Народ и Демократична България за сформиране на държавно управление. В нея влизат Корнелия Нинова, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров, Христо Проданов и Кристиан Вигенин.

Националният съвет дефинира и следните предпочитани тематики за Българска социалистическа партия в договарянията:

- Социална политика и политика по качество на живот, която включва битка с неравенствата и бедността, увеличение на приходите, включително преизчисляване на пенсиите, и политика за младите и работещите хора;
-Реформа в опазването на здравето, която да подсигурява налично и качествено опазване на здравето и да извърши конституционното изискване за достъп до гратис опазване на здравето на българските граждани;- Образование, просвета и култура;- Борба с корупцията, правосъдна промяна и разграждане на досегашния модел на управление;- Икономика и енергетика.Възлага се на Изпълнителното бюро да дефинира хората, които ще вземат участие в 18-те експертни групи за диалози с бъдещите сътрудници по браншове. Тези диалози би трябвало да се проведат от 23 до 27 ноември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР