Националният съвет на БСП дава мандат за преговори за съставяне

...
Националният съвет на БСП дава мандат за преговори за съставяне
Коментари Харесай

БСП ще преговаря с ПП за съставяне нов кабинет

Националният съвет на Българска социалистическа партия дава мандат за договаряния за сформиране на държавно управление в границите на този държавно управление в границите на този парламент, в случай че " Продължаваме промяната " ги поканят на диалози. Другото е, че няма да вземат участие в държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи или да поддържат подобен кабинет, в случай че им се връчи мандат. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти след края на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Изискванията за присъединяване на договаряния с Политическа партия са няколко, дефинирани в рамка от Националния съвет на левицата, разгласи вицепремиерът Нинова: " поддръжка на актуализацията на Бюджета, поддръжка на законите за Плана за възобновяване и резистентност, промените и плановата подготвеност за Плана да влязат в деяние, и подготовка на Бюджета за 2023 година, с цел да подготвим хората за сложните есенни и зимни месеци, които ни чакат ", добави Нинова. Тя изброи и дълготрайните цели в политиките: обществената политика, опазване на здравето, обучение, просвета и спорт, стопанска система. Изрично записахме да продължим борбата за правосъдна промяна и премахване на модела " ГЕРБ ", която ние като партия водим от доста години ", разяснява още вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка.

Тя съобщи, че Националният съвет на Българска социалистическа партия не е сложил като условие обновяване на договарянията с " Газпром " като належащо изискване за започване на договарянията, само че посочи, че още първоначално от Българска социалистическа партия са излезли с позиция, че това е неточност.

Относно ще търсят ли поддръжка от ПГ на " Възраждане " за сформиране на ново държавно управление, тя посочи: " Преговорите ще водят " Продължаваме промяната ", те ще дават отговор за тези въпроси ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР