Националният съд на Испания отмени решението си за временно блокиране

...
Националният съд на Испания отмени решението си за временно блокиране
Коментари Харесай

Испанският съд анулира решението си да блокира Telegram

Националният съд на Испания анулира решението си за краткотрайно блокиране на работата на месинджъра Telegram в кралството. Това оповестиха от пресслужбата на ведомството.

Според информацият арбитър Сантяго Педрас е " отменил заповедта " за краткотрайно блокиране на приложението. Той счита, че сходна мярка " би била неуместна и непропорционална ".

По-рано съдът реши да изиска отчет за Telegram от отдела за информация и разузнаване на полицията по отношение на характерностите на приложението, както и въздействието, което краткотрайното прекъсване на месинджъра може да има върху неговите консуматори в Испания.

като мярка за осъществяване на делото. Испанската организация Europa Press заяви, че решението на съда е обвързвано с тъжба, подадена от медийните компании Mediaset, Atresmedia и Movistar Plus заради хипотетично неразрешено потребление на аудиовизуално наличие, предпазено с авторски права.

Педрас взе решението като част от искане за защитни ограничения, за които фирмите упорстваха, тъй че дейностите на месинджъра в Испания да бъдат парализирани, до момента в който тече следствието. Както увери организацията, съдията подреди Telegram да бъде краткотрайно блокиран, защото не е получил отговор на желаната информация.
 Бразилия блокира Telegram
Бразилия блокира Telegram

Заради непредоставени данни за неонацистки групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР