Националният ръководител каза, че над £1 милиард от £1,7 милиарда,

...
Националният ръководител каза, че над £1 милиард от £1,7 милиарда,
Коментари Харесай

Финансирането за основен ремонт на социалните грижи е намалено с 58% - тъй като правителството е обвинено в „хронично пренебрегване“

Националният началник сподели, че над £1 милиард от £1,7 милиарда, отпуснати от Министерството на финансите за промените, към този момент са били „ пренасочени към други грижи цели ", като паричните средства са " преориентирани... в интерес на подкрепяне за стабилизиране на бранша ", защото растящата инфлация продължава да " усложнява дългогодишния напън ".

Министерство по опазване на здравето и обществени грижи ( Говорителят на DHSC) настоя, че министрите „ остават ангажирани с промените “.

Но лейбъристите обявиха, че отчетът „ демонстрира ясно, че консерваторите ще нарушат обещанието си да „ оправят рецесията в обществените грижи един път вечно “ до идващия избори ".

Либералдемократите обявиха, че това демонстрира " хронично занемаряване на обществените грижи за възрастни " при торите.

Прочетете повече: Системата за обществени грижи " щеше да се срине " без 4 милиона неплатени болногледачи, отчетът предизвестява

Грижачи, наети от чужбина, подложени на „ необятно публикувана употреба “ в Обединеното кралство

В своя отчет NAO уточни към министерското решение предходната есен да се отсрочи влагането на £3,6 милиарда в промени на разноските и вместо това да се ангажират до £7,5 милиарда за бранша на грижите. неотложен напън – нещо, което наблюдаващият разказа като „ добре пристигнало облекчение “.

Но предизвести, че финансирането „ може да не доближава до области, които имат най-голяма потребност “, като държавното управление не съумя да актуализира формулата си за систематизиране от 2014 година насам – което значи, че настоящите локални вариации в потребността не са били взети под внимание.

Според данни от DHSC, един на всеки шест общини чака търсенето на обществени грижи за възрастни да надвиши потенциала през идната зима.

Националният началник съобщи, че има „ скорошни признаци на усъвършенстване “ в обществените грижи за възрастни, само че като цяло те остават „ под забележителен напън “, като броят на хората, чакащи повече от шест месеца за оценка на грижите, е двойно по-голям Март 2023 година спрямо края на 2021 година - към 82 000.

А свободните работни места в бранша към момента са към 152 000 - еквивалент на 10% от работната мощ.

Реалността на рецесията в обществените грижи

Пазачът сподели, че макар че има „ доста работа “ за държавното управление, с цел да реализира своите 10-годишни цели, DHSC няма „ всеобхватна стратегия за съгласуване на своите промени, което затруднява да се разбере дали е на път да реализира задачите си “ и няма „ дълготраен финансиран проект за трансформиране на обществените грижи за възрастни “. такива.

„ Реформата в обществените грижи за възрастни е непреодолимо политическо предизвикателство от десетилетия “, сподели Гарет Дейвис, началник на NAO.

„ Правителството изложи своята упоритост да отговори на това предизвикателство и в този момент би трябвало да показва по какъв начин извършва тези проекти. “

Той добави: „ Ако [правителството] желае сполучливо да реформира обществените грижи за възрастни, то ще би трябвало да ръководи някои обилни опасности, в това число личния потенциал и този на локалното държавно управление да възобнови активността по реформиране на таксите паралелно с промяната на системата.

„ За да усили оптимално възможностите си за триумф, [правителството] ще би трябвало да подсигурява, че схваща въздействието на своите упоритости върху локалните управляващи и други заинтригувани страни и да сътвори проект с разноски, който подсигурява постигането на дълготрайните цели. “

Социални грижи: Кой би трябвало да заплати за тях?

Говорител на Лейбъристката партия сподели: „ Този ​​доклад ясно демонстрира, че консерваторите ще нарушат обещанието си да „ разрешат рецесията в обществените грижи един път вечно “ до идващите избори.

„ Забавянията и разводнените промени на работната мощ ще оставят бранша без нужните му служащи. Хората ще чакат все по-дълго за грижи, защото просто няма задоволително личен състав. “

Говорителят на опазването на здравето на Lib Dem Дейзи Купър добави: „ Този ​​изобличаващ отчет демонстрира хроничното занемаряване на обществените грижи за възрастни освен това консервативно държавно управление.

„ Шокиращо неприятното положение на грижите оказва голям напън върху NHS, като в същото време кара възрастните и уязвимите хора да страдат. “

Г-жа Купър също упрекна торите, че са „ неведнъж нарушавали техните обещания за обществени грижи и забавени оферти за пожизнен таван на разноските за грижи ".

Но представител на DHSC: „ Ние оставаме ангажирани с промените и влагаме до £700 милиона през тази и идната година, с цел да създадем огромни усъвършенствания в системата за обществени грижи за възрастни.

„ Това включва £42,6 милиона за поддръжка на нововъведенията в грижите и увеличение на безвъзмездната помощ за уреди за хора с увреждания с £50 милиона.

„ Освен това направихме до 8,1 милиарда английски лири са налични, с цел да оказват помощ на локалните управляващи да се оправят със описите на чакащите, ниските ставки на таксите и натиска на работната мощ, 570 милиона английски лири от които ще оказват помощ на локалните управляващи да подобрят даването на обществени грижи за възрастни, по-специално посредством увеличение на работната мощ. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР