Националният протест на служителите на Регионалните здравни инспекции по места

...
Националният протест на служителите на Регионалните здравни инспекции по места
Коментари Харесай

Служители на РЗИ излязоха на национален протест frognews.bg

Националният митинг на чиновниците на Регионалните здравни инспекции по места стартира в 12.00 часа. В обедната си отмора чиновници в цялата страна излязоха пред постройките, в които работят. През целия ден работещи в здравните инспекции ще носят и протестни ленти.

 

Те упорстват за нарастване на главните им хонорари със задна дата като са сложили период до 25 октомври това да се случи. Те желаят и изтриване на насъбраните диспропорции при възнаграждение на труда на чиновниците, които заемат идентични длъжности.

 

Вече 2 години заплатите на медицинските инспектори не са повишавани, а с големите инфлационни процеси в страната огромна част от хората са демотивирани, споделят протестиращите и показват за образец, че един здравен контрольор в Благоевград получава приблизително 900 лв. месечно заплащане.

 

Ако бъдат чути, стачкуващите обмислят митинг и пред здравното министерство. Действията им са подкрепени от КТ „ Подкрепа “.

 

„ Основното ни искане е да бъдат увеличени месечните хонорари на база инфлационните процеси в страната. Имахме вяра, изчакахме, бяхме търпеливи, само че като разбрахме че заплатите в други сходни на нашата институции, към други министерства, заплатите са нараснали и то много, към този момент изгубихме самообладание “, споделя пред Българска национална телевизия Валентина Георгиева, ръководител на Регионалния профсъюз в РЗИ-Благоевград.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР