Националният превозвач на Великобритания British Airways (BA) обяви, че прави

...
Националният превозвач на Великобритания British Airways (BA) обяви, че прави
Коментари Харесай

British Airways намалява полетите заради липсата на достатъчно персонал

Националният транспортьор на Англия British Airways (BA) разгласи, че прави съществени промени на лидерско равнище, откакто компанията разгласи, че понижава полетите си поради непълен личен състав. Това е и първата опция за изпълнителния шеф Шон Дойл да направи действителна смяна, откакто той встъпи в служба през октомври 2020 година, когато пандемията от ковид беше в своя разцвет.

Кадровите промени са на най-високо равнище, като позициите си губят шефът по потребителските въпроси Том Стивънс и основният шеф по информация и цифрови технологии Антъни Олкок. Те ще бъдат сменени надлежно от Калъм Лейминг и Дърк Джон. Лейминг и до момента работеше в BA, като заемаше позицията на шеф на бизнес възобновяване, до момента в който Джон е външно предопределение. Той има богат опит в промишлеността, като досега е работил за McKinsey, Latam Airlines и Lufthansa.

Позицията на основен действен шеф е разграничена на две, като заемащият поста досега Джейсън Махоуни ще поеме позицията на основен механически шеф, а отговорността за дневните интервенции ще се поеме от външен кадър, който към момента не е определен.
Реклама
" Всички в British Airways са напълно съсредоточени върху три целта: нашите клиенти, поддръжка на най-големия тласък за набиране на личен състав в нашата история и повишение на нашата оперативна резистентност ", сподели превозвачът в отговор на питане от страна от Financial Times.
Възстановяването от пандемията не е елементарно
ВА, както множеството компании от сектора, има съществени усложнения, откогато търсенето на билети стартира да се покачва след отпадането на огромна част от ограниченията Компанията разгласи, че стопира към 8 хиляди полета в интервала март - октомври, откакто няма нужния личен състав, с цел да ги обслужи.

Превозвачът анулира основно полети, които са на къси дистанции - Барселона, Берлин, Амстердам и Париж.

ВА редуцира малко под 10 хиляди чиновници по време на пандемията, като неналичието на толкоз огромен личен състав съществено пречи на дневните й интервенции. Най-сериозно се усеща неналичието на фрагменти за позиции, които обслужват самолетите на земята, и това ще е най-трудната за запълване кадрова дупка.
Реклама
Авиокомпанията възнамерява да наеме най-малко 6 хиляди нови чиновници, с цел да се оправи с търсенето, което съгласно Дойл е сред 65% и 70% от равнищата на бизнес пътуванията за 2019 година

Друг сериозен проблем пред компанията е този с IT системите й, като клиентите се оплакват основно от очакване с часове за свързване с оператори. Компютърните проблеми обаче не се изчерпват единствено с потребителските връзки - те са виновни и за огромна част от забавянията на полетите на английския народен транспортьор.
Проблемите не са единствено за BA
Затрудненията, пред които е изправена BA, са причина за главоболия и за други самолетни компании. Американската JetBlue Airways понижи полетите за май с сред 8 и 10% и възнамерява да предприеме сходни дейности за лятото, написа CNBC. JetBlue към този момент добави 2.5 хиляди нови чиновници тази година, само че към момента няма задоволително личен състав.

По същия метод Alaska Airlines понижи полетите до края на юни с 2%, откакто беше принудена да направи това през април вследствие на липса на личен състав. Southwest Airlines редуцира 65 хиляди пролетни полета и 20 хиляди летни полета, оповестява Dallas Morning News.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Компании 3 Компании 1 Войната в Украйна 2 Компании 3 Компании 1 Войната в Украйна 2 Компании Реклама
" Американските превозвачи имаха сходни проблеми при възобновяване по-рано в процеса, а в този момент виждаме проблеми в Европа и бранша в Обединеното кралство при възобновяване и работата на системата ", сподели Дойл пред FT.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР