Националният празник на България и 145-та годишнина от Освобождението на

...
Националният празник на България и 145-та годишнина от Освобождението на
Коментари Харесай

Тържествена заря-проверка на 3 март в Сливен по повод 145 години от Освобождението на България

Националният празник на България и 145-та годишнина от Освобождението на Българияще бъдат маркирани с тържествена заря-проверка в Сливен. Церемонията ще стартира вечерта на 3 март от 19 часа на площад „ Хаджи Димитър “. Ритуалът ще извършат военни от Гарнизон-Сливен в памет наотдалите живота си за свободата и независимостта на България. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на българските герои. Проявата се провежда от Община Сливен и Центъра за подготовка на експерти.

През деня,от 11 ч.,пред постройката на Съдебна палатаще стартиратрадиционната лекоатлетическа щафета „ Освободител ”. Награждаването на участниците ще се състои на пл. „ Хаджи Димитър “. Състезанието, отдадено на Националния празник на България, се провежда от Община Сливен и Центъра за поддръжка за личностно развиване – Детски комплекс.

Атрактивно шествие, с присъединяване на мото група „ Бензин А-95 “, ще стартира от парк „ Юнак “ в 11.30 ч. То ще премине по булевардите „ Георги Данчев “, „ Стефан Стамболов “, „ Бургаско шосе “, „ Илинденско въстание “, „ Хаджи Димитър “, ул. „ Братя Миладинови “, бул. „ Бургаско шосе “, „ Стефан Стамболов “, бул. „ Панайот Хитов “, ул. „ Г. С. Раковски “, ул. „ Антим I “, ул. „ Великокняжевска “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Цар Симеон “, бул. „ Генерал М. Скобелев “. Шествието ще завърши на пл. „ Хаджи Димитър “. Там, по-късно, от 12.30 ч., ще стартират осъществяванията на гайдари от оркестър „ 101 каба гайди “. Жителите и посетители на града ще имат опция да гледат и „ Да играем дружно огромно празнично хоро “ – с присъединяване на детски и юношески фолклорни колективи и клубове за фолклорни танци от Сливен.

По мотив националния празник на България, са сложени българското знаме и знамето на Община Сливен на площад „ Хаджи Димитър “ и бул. „ Цар Освободител “ – около правосъдна палата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР