Националният план за справяне с пандемията, изготвен от Министерството на

...
Националният план за справяне с пандемията, изготвен от Министерството на
Коментари Харесай

Планът при нова вълна: Пълен локдаун и ограничение при пътуванията в критичната зона

Националният проект за справяне с пандемията, направен от Министерството на здравеопазването, планува четири зони на заболеваемост в страната – зелена, оранжева, алена и тъмночервена.
Зелена зона - под 100 инфектирани на 100 000 население;Оранжева зона - от 100 до 200 инфектирани на 100 000 население;Червена зона – от 200 до 500 инфектирани на 100 000 население;Тъмно алена зона - над 500 инфектирани на 100 000 население.
В момента България е в зелената зона. Aко имунизацията у нас не завърши до края на лятото обаче, ни чака нова вълна от ковид, предизвести служебният здравен министър Стойчо Кацаров. при представянето на проекта.

Тъмночервената зона на процедура значи цялостен локдаун. Тогава вероятно се позволява ограничавания при пътуванията в границите на страната. Детските градини ще бъдат затваряни най-сетне. При тежка конюнктура ще могат да бъдат посещавани единствено от деца, чиито родители имат документ и при изискване, че целият личен състав също е ваксиниран или преболедувал.

В алената зона се планува детските градини да бъдат отворени, а учебните заведения да работят по график, направен от МОН. ВУЗ-овете няма да организират лекции и извършения присъствено.

В тъмночервената зона се преустановяват наличието на занятия, позволява се единствено да бъдат в електронна среда.

Зоните подхождат и на броя на заетите кревати с заболели. Когато те са до 2500, се приема, че сме в зелената зона. Когато са от 2500 до 6000 страната, сме в оранжевата зона. Когато са от 6000 до 9000 - в алената зона, а когато сме над 9000 – в тъмночервената.

На базата на тези зони са избрани рестриктивните мерки във връзка с обществени и фамилни събирания; други събития от частен характер; образуване на събития на закрито; тренировки и спортни събития на закрито и открито; културни събития на закрито; образователните заведения, детските градини и университетите и други.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР