Националният парк Долината на смъртта“, най-горещото място на планетата, преживя

...
Националният парк Долината на смъртта“, най-горещото място на планетата, преживя
Коментари Харесай

Най-горещото място на Земята счупи нов рекорд

Националният парк „ Долината на гибелта “, най-горещото място на планетата, претърпя най-топлия си месец през юли, достигайки междинна 24-часова температура от 42,5°C. Това надминава предходния връх от 42,3°C (108,1°F), подложен през 2018 година, оповестиха от Службата на националните паркове (NPS).

През рекордния месец се наблюдаваше и междинна висока температура от 49,9°C (121,9°F), девет дни с температура 51,7°C (125°F) или по-висока и единствено седем дни, в които не беше достигната най-малко 48,8°C (120°F). Най-високата температура е регистрирана на 7 юли, когато метеорологичната станция във Фърнайс Крийк записва 54°C (129,2°F). 

В същото време междинната ниска температура за месеца е била 35,1°C, което значи, че е имало малко облекчение от горещината през нощта.

„ Току-що преживяхме най-горещия месец в историята на най-горещото място на Земята! Шест от 10-те най-горещи лета са през последните 10 години, което би трябвало да ни послужи като сигнал за пробуждане “, споделя в изказване супердиректорът на парка Майк Рейнолдс. 

Death Valley records its hottest month ever in July
— Guardian US (@GuardianUS)
„ Рекордни месеци като този могат да се трансфорат в норма, защото продължаваме да следим повишение на световните температури. Посетителите на парка би трябвало да възнамеряват авансово и да дойдат готови да се сблъскат с рискови температури през летните месеци. “ 

Долината на гибелта не е непозната на горещите температури. Подходящо нареченият Фърнайс Крийк носи формалната купа за най-високата записана температура в света - 56,7°C, достигната през 1913 година

Последното известие идва малко повече от седмица, откакто стана ясно, че 22 юли е бил най-горещият ден, регистриран в миналото на Земята, като световната температура на въздуха на повърхността е достигнала 17,15°C (62,87°F).

Тъй като рисковите температури стават все по-често срещани, NPS предизвестява пътуващите в Долината на гибелта да вземат защитни ограничения. През юли рейнджърите са реагирали на голям брой животозастрашаващи произшествия, свързани с горещината, и по тази причина приканват посетителите да се намират на разстояние до 10 минути пешком от климатизирано транспортно средство, да пият доста вода, да ядат солени закуски и да носят шапка и слънцезащитен крем.

„ Подобни огромни горещини могат да съставляват действителна опасност за вашето здраве “, съобщи Рейнолдс в предходно изказване.

„ Макар че това е доста вълнуващо време за прекарване на евентуални международни температурни върхове в Долината на гибелта, ние насърчаваме посетителите да избират деликатно дейностите си, като заобикалят продължителни интервали от време отвън климатизирано транспортно средство или постройка, когато температурите са толкоз високи. “, добавя той. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР