Националният отбор загуби и теоретични шансове за класиране на Мондиал

...
Националният отбор загуби и теоретични шансове за класиране на Мондиал
Коментари Харесай

България загуби от Франция с 0:1 в световната квалификация

Националният тим загуби и теоретични шансове за класиране на Мондиал 2018 след домакинска загуба от Франция с 0:1.
Българите не съумяха да се опълчват на скъпоплатените звезди на Франция и позволиха втора загуба вкъщи в исторически проект от този противник и първа от 85 години насам.

София
 © фотография: Българска телеграфна агенция
Загубата остави България на четвърто място в група А на 7 точки от втория в класирането отбор на Швеция. Лидер е Франция с 20 точки и при победа в последния кръг от групата против Беларус " петлите " ще се класират непосредствено за Мондиал 2018, а Швеция ще играе бараж.

Французите се нуждаеха от наложителна победа на Националния стадион " Васил Левски, с цел да запазят положителни шансове за първото място и още с началния съдийски сигнал взеха самодейността. Още в 3-а минута гостите поведоха в хладната и дъждовна софийска вечер и това попадение се оказа само в мача. Блез Матюиди бе прецизен с удар от дребен ъгъл след асистенция на Антоан Гризман.

Французите продължиха да нападат рисково и единствено грешки в завършващата фаза резервираха интригата. В 15-а минута новата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе проби от ляво, само че ударът му бе избит от вратаря Пламен Илиев в корнер. Антоан Гризман също се озова на стрелкова позиция на два пъти през първата част, само че стреля неопределено.

Българите погледнаха по-смело в офанзива в края на първата част и сътвориха чиста обстановка за гол в 37-а минута. Най-напред Тодор Неделев стреля подло, Юго Лорис мазета, а при добавката Спас Делев подаде на Георги Костадинов, който насочи удар с глава, само че още веднъж Лорис избави. Атаката приключи с удар на Симеон Славчев на сантиметри от напречната греда.

Играчите на Хубчев заиграха по-агресивно след почивката в опит да изравнят играта. Спас Делев опита удар от отдалеченост, само че не откри очертанията на вратата, а малко по-късно Георги Костадинов се размина с топката след центриране от дясно. По-агресивните дейности доведоха до някои по-груби влизания и основният рефер от Испания небрежно сподели жълти картони на Занев, Краев и Костадинов, а до края българите по този начин и не съумяха да стигнат до сериозна заплаха за изравнително попадение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР