Националният отбор за жени напусна Хонконг със загуба в Лигата

...
Националният отбор за жени напусна Хонконг със загуба в Лигата
Коментари Харесай

България отстъпи на Нидерландия в последния си мач в Хонконг

Националният тим за дами напусна Хонконг със загуба в Лигата на нациите. В четвъртия мач нашите изгубиха с 0:3 от Нидерландия (24:26, 17:25, 17:25).

В часовете преди мача треньорът Лоренцо Мичели загуби една от най-хубавите си изпълнители в лицето на Радостина Маринова, която получи разтежение на бедрото. Младият ни тим започва доста мощно дуела, само че го приключи със свален гард.

Първият гейм протече повече от неуместно за България. Нашите стартираха мача с извънредно безапелационна игра. Поведоха с 3:0 и преднината им стигна до 8:1. По всичко личеше, че частта би трябвало да завърши бързо и елементарно в наша изгода. При 9:2 нидерландките обаче постепенно започнаха да стопяват пасива си. И въпреки всичко България не позволяваше да се стигне до равнене. Разликата в наша изгода варираше сред 2 и 4 точки. Стигнахме и до геймбол при 24:21. Тогава все едно всичко изцяло рухна. Нидерландия завоюва пет следващи точки, като за нашите беше изцяло невероятно да пробият блокадата. И вместо елементарен гейм за нас, неуместно загубихме с 24:26.

Втората част стартира доста равностойно. Двата отбора си разменяха сполучливи офанзиви. България поведе с 10:8 и това бе началото на срутва ни. Нидерландия направи осем безответни точки. Нашите не съумяха да повторят обрата на противника от първия гейм. До края на достойнството „ лалетата " сполучливо бранеха преднина от 5-6 точки. В последна сметка и вторият гейм беше за сметка на Нидерландия – 25:17.

„ Ние сме млад тим, който би трябвало да се учи от грешките си. Във втората част се утежни посрещането ни. Мерелин Николова натрупа опит в мачове на такова равнище ", сподели Лоренцо Мичели на почивката сред втория и третия гейм пред формалния тв канал на Лигата на нациите.

Третият гейм беше и най-лош за България. Като че ли нашите изгубиха убеденост, че могат да завоюват нещо. Частта за наподобява на първата, само че с противоположен знак. Нидерландия поведе с 9:2, единствено че не последва българска серия. Напротив „ лалетата " усилиха задатъка до 11:2 и чак тогава спряхме серията. Това обаче не даде старт на поврат, а в противен случай. Нидерландия елементарно поддържаше разликата и най-после завоюва с 25:17.

Така България загуби и четирите си мача в Хонконг. Нашите отпътуват за Южна Корея, където е третото съревнование в Лигата на нациите. Там България ще се изправи против домакините, Сърбия и Съединени американски щати. В класирането нашите са на 14-о място пред Хърватия и Южна Корея, който е единственият тим без извоювана точка.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР