Националният отбор по волейбол за първи път ще се събере

...
Националният отбор по волейбол за първи път ще се събере
Коментари Харесай

Волейболистите зоват за подкрепа в Пловдив

Националният тим по волейбол за първи път ще се събере в най-благоприятен състав в тазгодишната Лига на нациите чак за последния минитурнир. Той ще е този уикенд в пловдивската зала " Колодрума ", а противници на нашите ще са водачът в класирането - Иран, Съединени американски щати и Сърбия. Българите би трябвало да завоюват най-малко една победа, за бъдат сигурни и на доктрина, че ще завършат в класирането пред Португалия или Австралия и ще си запазят мястото в конкуренцията и за следващата година.

Към селекцията на Силвано Пранди ще се причислят капитанът Виктор Йосифов, либерото Теодор Салпаров и Николай Николов. По този метод Пранди ще види в деяние всичките си асове преди най-важните мачове - от олимпийската подготовка във Варна (9-11 август), в която противници са олимпийският първенец Бразилия, Пуерто Рико и Египет.

Към състава още за предходните два минитурнира - в Китай и в Куяба (Браз), се причисли и огромната звезда на отбора ни Цветан Соколов. Той прочее е съумял да оформи всички формалности по контракта си със " Зенит " (Казан) и през вчерашния ден съветският гранд публично разгласи прехвърлянето му. Така Соколов стана вторият български волейболист в " Зенит " след Салпаров, който изкара там три сезона (2014-2017).

" Силна поддръжка от публиката в Пловдив ще бъде огромен плюс против тези сложни противници. Надявам се, че с силата от трибуните ще можем да реализираме три победи против тези извънредно мощни противници ", съобщи посрещачът Валентин Братоев, който дружно с близнака си и разпределител на отбора - Георги, също не пътува за Китай и Бразилия.

Вчера те и президентът на федерацията Данчо Лазаров дадоха конференция в " Колодрума ", до момента в който тимът на Пранди се завръщаше от Бразилия. Лазаров акцентира, че цените на билетите са евтини и това също е причина за повече аудитория по трибуните в петък, събота и неделя. Най на сметка излизат пропуските за всички три дни - по 25 лева (има и по 40 и 50 лева.), против които всеки може да гледа всичките шест мача от Лигата. Иначе обособените дневни билети са на цени 10, 15 и 20 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР