Националният отбор по волейбол за жени под 19 години завърши

...
Националният отбор по волейбол за жени под 19 години завърши
Коментари Харесай

Волейболните националки под 19 години победиха Република Корея в последния си мач на турнира в София

Националният тим по волейбол за дами под 19 години приключи с триумф присъединяване си в интернационалния другарски шампионат в София. В третата си и последна среща в столичната зала " Христо Ботев " отборът ни се наложи над Република Корея с 3:2 (23-25, 25-18, 18-25, 25-20, 16-14).

Гостенките започнаха по-добре срещата и поведоха с 6-1. Българките на два пъти в тази част успяваха да стопят разликата и да изравнят (12-12 и 22-22), само че нито един път да поведат.

Във втората част девойките на Борислав Крачанов не се затрудниха да изравнят в геймовете. Лошо започва идващият интервал, в който ни поведоха след 4 безответни точки и този задатък се задържа през множеството време, а най-после стана даже 7. Последва оспорван гейм, в който двата отбора се държаха близо един до различен, само че при 18-18 добра наша серия ни изведе напред и изравнихме още веднъж след 25-20. Стигна се до тайбрек и битка за всяка топка и в двете полета. Южна Корея можеше да затвори мача, повеждайки с 14-12, само че цялостна готовност от България докара до четири следващи точки и крайната победа.

Виктория Коева още веднъж бе най-резултатна с 19 точки, а 18 осъществя Ива Дудова. С 13 този път се регистрира Елена Коларова. Имахме доста неточности на начален удар (22), само че пък и доста точки вкарани от сервис – 22. По-слабо се представихме на обсада, където записахме 2 точки и 22 неточности, до момента в който противника имаше в този индикатор 14 точки.

Тимът ни отпътува за Шегед, където на 1 август започва международното състезание. Шампионатът ще се организира в две страни – Хърватия и Унгария.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР