Националният отбор по баскетбол на България за момичета до 14

...
Националният отбор по баскетбол на България за момичета до 14
Коментари Харесай

България завърши със загуба участието си в груповата фаза на баскетболния турнир до 14 г. Словения Бол

Националният тим по баскетбол на България за девойки до 14 година приключи със загуба присъединяване си в груповата фаза на мощния шампионат Словения Бол. В последния си мач отборът отстъпи на водача Израел с 57:65, само че сподели доста борбеност и до самия край имаше късмет да вземе успеха.

Двата тима изиграха доста оспорвано първо полувреме, в което неведнъж си разменяха водачеството. Разликата обаче по този начин и не надвиши 5 точки, а на почивката баскетболистките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова изоставаха с 33:35.

След паузата Израел поддържаше нежен задатък и преди последната част се отдръпна при 49:43 в своя изгода. Тимът дръпна и с 12 през заключителния интервал, само че страхотна серия от 13:0 докара до поврат и 57:56 за България при оставащи три минути. До края обаче противникът означи 9 безответни точки и измъкна триумфа.

Дабъл-дабъл за тима направи Деяна Станиславова, която приключи с 16 точки и 10 битки, а Катрина Бозова добави 14 точки.

Победата бе трета за състава на Израел, който завоюва групата и се класира за полуфиналите. България приключва с баланс 1-2, като на доктрина към момента има късмет за Топ 4 при възможна тройна въртележка, само че за задачата Хърватия би трябвало да победи Унгария в последния мач и към този момент значение ще има точковата разлика. В противоположен случай отборът ни ще играе за систематизиране на 5/7 място.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР