Националният отбор на САЩ за мъже спечели за четвърти пореден

...
Националният отбор на САЩ за мъже спечели за четвърти пореден
Коментари Харесай

Четвърта поредна олимпийска титла за САЩ в баскетбола

Националният тим на Съединени американски щати за мъже завоюва за четвърти следващ път олимпийската купа по баскетбол. Във финала американците победиха Франция с 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19).

Двубоят в "Сайтама Супер Арена " бе доста равносилен, само че преднината, която американският тим взе през първото полувреме, нямаше по какъв начин да бъде стопена от французите.

Срещата стартира малко по-добре за "петлите ", които към този момент един път победиха американците в първия кръг на груповата фаза. Най-големият задатък на европейския отбор пристигна при 12:6 в средата на първата четвърт, само че още до края и олимпийските първенци обърнаха, най-много посредством Кевин Дюрант, който стартира под пара.

Кош, само че от наказателната линия на Дюрант, разреши на селекцията на Грег Попович да поведе с 39:26 4:48 минути преди края на първото полувреме, само че до почивката Франция съумя да понижи изоставането си 5 точки при 39:44.

В началните минути на третата четвърт американците още веднъж бяха по-активни и отвориха задатък от 14 точки с панер на Джейсън Тейтъм за 71:57. В последната минута на интервала обаче Франция наниза две тройки посредством Тимоти Луваву Кабаро и Никола Батум, с цел да съкрати изоставането си до 8 точки.

В последната четвърт Франция сподели доста добра игра и след тройка на Франк Нтиликина се приближи на единствено 3 точки от противника си при 70:73. Чак тогава обаче американците включиха на по-висока предавка и започнаха да играят по метода, по който го правеха през по-голямата част на първото полувреме.

Това не даде повече шансове на Франция и разумно Съединени американски щати завоюва нова олимпийска купа, която е под номер 16 за отбора в историята на Олимпийските игри.

Кевин Дюрант бе над всички за Съединени американски щати с 29 точки. Джейсън Тейтъм прибави 19 за 21 минути игра, а гардовете Джру Холидей и Деймиън Лилард вкараха по 11 точки.

За Франция Еван Фурние и Руди Гобер вкараха по 16 точки. Гершон Ябусел добави още 13 точки, с 12 приключи Нандо де Коло, а 11 вкара Тимоти Луваву-Кабаро.

За Кевин Дюрант това е трето олимпийско злато, като по този начин той изравни Кармело Антъни като най-успешния състезател в историята на мъжкия народен тим на Съединени американски щати на олимпийски игри.

По-късно през днешния ден е мачът за бронзовия орден сред Австралия и Словения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР