Националният отбор на Норвегия за жени спечели щафетата на 4

...
Националният отбор на Норвегия за жени спечели щафетата на 4
Коментари Харесай

Норвегия спечели женската щафета в Руполдинг, националният отбор на България по биатлон остана на 15-о място

Националният тим на Норвегия за дами завоюва щафетата на 4 х 6 километра в немския зимен център Руполдинг от следващия кръг за Световната купа по биатлон. Норвежките, които бяха в състав Каролине Кнотен, Рагнхилд Фемстейневик, Марте Олсбу Ройзеланд и Ингрид Тандреволд, приключиха с шест допълните патрона и нито една наказателна обиколка, като пресякоха финалната линия с време от 1 час, 8 минути и 17.3 секунди. За скандинавския отбор това бе първа победа от началото на сезона в Световната купа при дамите, без значение дали става дума за самостоятелен, или екипен старт.

Много положително показване в днешния ден записва и българската щафета, която остана на 15-о място. Милена Тодорова, Лора Христова, Валентина Димитрова и Даниела Кадева използваха четири спомагателни патрона и завъртяха една наказателна обиколка, като в последна сметка останаха на 4:32.3 минути зад победителките от Норвегия. Христова и Димитрова смъкнаха всички 10 цели с по 10 изстрела, до момента в който Кадева употребява един спомагателен патрон. Милена Тодорова също мина с нула на лежащ, само че имаше проблеми при стрелбата си от състояние прав и там пристигна наказателната обиколка.

На второ място в днешния ден приключи щафетата на домакините. Германките в състав Анна Вайдел, Ванес Фойгт, София Шнайдер и Денизе Херман-Вик приключиха с 10 спомагателни патрона на 15.3 секунди от Норвегия.

Бронзовото отличие стана владеене на състава на Италия - Самуела Комола, Лиза Витоци, Ребека Паслер и Доротея Вирер, който с четири спомагателни патрона завърши на 33.5 секунди закъснение.

Място в шестицата заеха още щафетите на Швейцария, Чехия и Франция. Разочарованието на деня бяха шведките, които приключиха едвам седми, като те използваха осем спомагателни патрона и въртяха една наказателна обиколка.

В класирането при щафетите след три от общо пет извършения надпревари води отборът на Швеция с 201 точки, на точка пред Германия и на шест пред Норвегия.

Кръгът от Световната купа в Руполдинг приключва в неделя с всеобщ старт на 12,5 километра при дамите и всеобщ старт на 15 километра при мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР