Националният отбор на Испания, сочен за един от фаворитите на

...
Националният отбор на Испания, сочен за един от фаворитите на
Коментари Харесай

Испания прави сметки – първи, втори или у дома

Националният тим на Испания, апетитен за един от любимците на международното състезание в Русия, е на кръстопът след изиграните две от три срещи в своята група „ B ”. „ Ла Фурия “ направи 3:3 с Португалия и победи с 1:0 Иран. Със събраните четири точки селекцията на Фернандо Йеро се изравни по актив с тази на Фернандо Сантош. Иран е с три пункта, а Мароко с нула и на процедура няма късмет за класиране в идната фаза. За осминафиналите обаче ще се води яростна борба в последния съдбоносен кръг в груповата фаза.

Какво би трябвало да се случи, с цел да може Испания да продължи? Има ли късмет международният отличник от 2010 година да бъде първи? През какво би трябвало да мине отборът на Йеро, с цел да финишира втори и каква е опцията един от любимците да отпадне още в груповата фаза?

Със сигурност тимът ще направи всичко, с цел да не повтори краха от Мондиал 2014, когато отпадна още в първата фаза на шампионата. За да избегне това, Испания би трябвало да победи Мароко в последния си мач, а Португалия да запише триумф над Иран. При еднакъв брой точки се гледа головата разлика. Към момента Португалия и Испания са с равни индикатори – 4:4. Ако европейските първенци на Фернандо Сантос победят с повече попадения в последния кръг, те ще сграбчен първото място. Победа, само че с малко попадения на Испания против Мароко подсигуряват продължаването на осминафиналите като втори.

Иран обаче също има опция да се класира в идващия кръг. При победа над Португалия, а Испания направи еднакъв с Мароко, то воденият от Карлос Кейрош състав ще окупира първото място, а “Ла Фурия” остава втора.

За да са първи играчите на Йеро, би трябвало просто да бъде реализиран триумф над Мароко, а Португалия да направи тъждество или да загуби от Иран.

Елиминацията обаче стои на дневен ред. Загуба на Испания от Мароко с последвал ирански успех над иберийците ще прати Диего Коща и компания вкъщи.

Сметки, които вършат последните срещи в групите извънредно завързани.

А с минималния триумф над иранския народен тим, Испания записа близо две календарни години без загуба. За последно „ Ла Фурия “ падна от Италия. Това се случи на 1/8-финал от Евро 2016. На 27 юни те отстъпиха с 0:2 на скуадрата и се сбогуваха с фантазиите си за успех в трето следващо Европейско състезание.

След шампионата на Стария континент отпред на Испания застана Хулен Лопетеги, който беше уволнен ден преди старта на Мондиал 2018. Под негово управление през 2016 година Андрес Иниеста и компания победиха Белгия, Лихтенщайн, Албания и Македония, приключиха наедно с Италия и Англия.

„ Ла Фурия “ не позволи проваляне през цялата 2017 година. Подчинени бяха Израел на два пъти, Франция, Македония, Италия, Лихтенщайн, Албания и Коста Рика. Също по този начин записаха равенства с Колумбия и Русия.

От началото на 2018 година Испания изигра 4 контроли – 1:1 с Германия, гръмка победа с 6:1 над Аржентина, 1:1 с Швейцария и триумф с 1:0 против Тунис.

В групите на Мондиала играчите на към този момент новия треньор Йеро направиха 3:3 с Португалия и победиха с 1:0 Иран, с което серията без изгубен мач стигна кота 22.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР