Националният отбор на Хърватия стана последният полуфиналист в 21-то Световно

...
Националният отбор на Хърватия стана последният полуфиналист в 21-то Световно
Коментари Харесай

Хърватия елиминира Сборная след дузпи и е на полуфинал

Националният тим на Хърватия стана последният полуфиналист в 21-то Световно състезание по футбол. Пред близо 44 000 фенове " Фищ " в Сочи бронзовите медалисти от Франция 98‘ се постановиха с 6:5 след осъществявания на дузпи над домакините от Русия в извънредно завладяващ дуел. Редовното време приключи при резултат 1:1, а в продълженията двата отбора си размениха по още един гол – 2:2. Интересното е, че и двата тима доближиха до тази фаза, откакто на осминафиналите победиха надлежно Дания и Испания точно след осъществявания от бялата точка. С днешния си триумф за повторно в своята история хърватите доближиха до топ 4 на международни финали, до момента в който играчите на Сборная се простиха с фантазията да реализират нещо огромно пред родна аудитория.

Първото полувреме стартира с дейни дейности и към двете порти. „ Шахматистите “ направляваха притежанието на топката, само че бяха затруднявани оптимално от нападателната игра на руснаците. Завърналият се измежду титулярите в днешния мач Денис Черишев даде преднина на домакините със страховит гол в 31-ата минута. Юношата на Реал Мадрид изстреля същински снаряд от границата на наказателното поле, с който не остави никакви шансове на Субашич, реализирайки четвъртото си попадение на Мондиала.

Само осем минути по-късно обаче хърватите съумяха да изравнят след чудесно извършена контраофанзива. Марио Манджукич напредна по десния фланг и центрира към колегата си в офанзива Андрей Крамарич, който с глава не сбърка за 1:1, трансформирайки се в седмия състезател на „ шахматистите “, който се разписва на Световното в Русия.

След почивката двата отбора продължиха надлъгването между тях, като по-добрите голови обстановки бяха пред вратата на Игор Акинфеев. Най-чистата от тях пристигна в 60-ата минута, при която нападателят на италианския Интер Иван Перишич бе оставен изцяло непокрит в наказателното поле на домакините, шутира към вратата, само че за негово злощастие топката срещна десния непряк дирек на Акинфеев, разноски се по голлинията, само че не пожела да влезе във вратата.

В последна сметка постоянното време приключи наедно 1:1 и по този начин конфликтът влезе в продължения. Решаващият миг в мача пристигна в 101-ата минута, когато Модрич центрира от корнер в наказателното поле, където Домагой Вида засече с глава и топката влетя за повторно в мрежата на Русия.

До края на мача играчите на Сборная се хвърлиха в офанзива в опит да стигнат най-малко до изравнителен гол и той падна в 115-ата минута. В воин за домакините от Русия се трансформира десният защитник Марио Фернандес, който засече с глава центриране на Алан Дзагоев от фаул, разписвайки се за 2:2.

При дузпите хърватите бяха по-прецизни и в последна сметка стигнаха до триумфа и по този начин за повторно в своята история се класираха на полуфинал на Световно състезание. В опит да доближи до последния мач в шампионата, селекцията на Златко Далич ще се изправи против състава на Англия, който по-рано през днешния ден победи Швеция с 2:0. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР