Националният отбор на Франция по хандбал се класира за финалната

...
Националният отбор на Франция по хандбал се класира за финалната
Коментари Харесай

Франция е в Топ 4 на еврошампионата по хандбал за мъже

Националният тим на Франция по хандбал се класира за финалната четворка на Евро 2024, което се организира в Германия. „ Сините “ победиха Австрия с 33-28 и си подсигуриха място измежду най-хубавите четири, заемайки първото място в своята група преди последния си мач в сряда против Унгария.

„ Постоянството в представянето ни потвърждава качеството нашия тим. Това несъмнено ни прави опасност за всеки отбор в международния хандбал. Целта ни беше да не стопираме да печелим. След мача с Унгария започваме подготовка за един трогателен финален уикенд ", безапелационен е Гийом Жил, треньор на тима на Франция.

На полуфиналите в Кьолн в петък, французите ще се изправят против Швеция - втори в класирането в другата група. Нещо, за което те несъмнено не мечтаеха. Освен, че е последният първенец, отборът има общо пет европейски трофеи. Шведите също имат протоколен финален дуел от груповата фаза против отбора на Норвегия, преди да излязат в борба с Франция за класиране за мача за трофея.

Съперничеството сред Франция и Швеция на европейско равнище датира от 2002 година, когато се срещат на полуфиналите. Двата тима играят и на международното състезание през 2023 година.

Датчаните, които се класираха за полуфиналите, като първи в своята група, към момента би трябвало да изчакат, с цел да схванат с кой тим ще играят. С най-големи шансове за последното място на полуфиналите е отборът на Германия, който ще гони наложителна победа на следващия ден против Хърватия. Ако не успее да завоюва, с шансове са тимовете на Австрия и Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР