Националният отбор на Франция по футбол е по-спокоен и много

...
Националният отбор на Франция по футбол е по-спокоен и много
Коментари Харесай

Усман Дембеле: Вече сме по-спокойни и имаме повече опит

Националният тим на Франция по футбол е по-спокоен и доста по-опитен от този, който завоюва Мондиала в Русия.

Това счита крилото на " петлите " Усман Дембеле.

Дембеле остана неизползвана запаса при успеха с 4:2 над Хърватия на финала на Мондиала 2018, само че футболистът на Барселона има основна роля в състава на Световната състезание в Катар в този момент.

Въпреки травмите на Карим Бензема, Н’Голо Канте и Пол Погба, Дембеле усеща, че тимът се оправя доста добре.

" Ние сме по-спокойни и имаме повече опит. Искаме да се подготвим добре за този край ", сподели Дембеле на конференция в петък.
" Ще бъде страховит ден. Готови сме за борба против сложен противник. Аржентина са по-добри, в сравнение с бяха през 2019 ", счита той.
Запитан за опцията Карил Бензема да се завърне в отбора сензационо за финала в неделя, Дембеле отговори:

" Не знам, не съм треньор. Мисля, че Бензема е контузен и нямам пояснение. "

Той бе безапелационен, че Франция желае да добави трета звезда към екипа си - нещо, към което се стремят и " гаучосите ".

" Този тим на Аржентина е много друг от този, който победихме през 2018 година За наше страдание - много по-добър. Всеки футболист желае да завоюва Световното състезание, а на нас ни остава един мач, с цел да приключим добре нещата. Чувствам се доста добре от началото на Мондиала, съсредоточен и благополучен съм. Искаме да се подготвим добре за финала, това ще е страховит ден против доста сложен съперник. В нашият отбор имаме доста добра връзка, доста си приказваме с Антоан Гризман и Жул Кунде в нашата зона отдясно. Аз върша всичко в името на тима. Мисля, че мога да се оправя по-добре, изключително в нападателен проект, само че от време на време тимът е по-голям ", добави Дембеле.

" Лео е извънреден състезател, един от тези, които ми даде доста и ме накара да обичам Барселона дружно с Иниеста. Прекарах четири страхотни години с него. Той е естествен човек в съблекалнята, обича да оказва помощ на младите играчи. Меси е сложен за запазване и ще би трябвало да създадем всичко, с цел да допира топката допустимо минимум ”, съобщи Дембеле, който не сподели терзание от грипа, който върлува във френския лагер. Дори разкри, че се е грижил за съотборниците си.

" Не се опасяваме от вируса. Дайо и Адриен имаха главоболие и болки в стомаха. Направих им малко чай с мед и джинджифил и към този момент са окей ", съобщи с усмивка Дембеле.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР