Националният отбор на Белгия вече е едноличен лидер в световната

...
Националният отбор на Белгия вече е едноличен лидер в световната
Коментари Харесай

Белгия е едноличен лидер в световната ранглиста на ФИФА

Националният тим на Белгия към този момент е едноличен водач в международната класация на ФИФА.,,Червените дяволи “ поделяха върха на класацията със международния първенец Франция, само че съумяха да изместят с точка,,петлите “. Двата тима имаха идентични резултати през октомври месец, като завоюваха два и приключиха наедно в един дуел.

Петкратният международен първенец Бразилия остава на трета позиция, следван от финалиста на Мондиала в Русия Хърватия. Другата смяна в топ 10 е изкачването на пета позиция на Англия.,,Трите лъва “ изместват Уругвай, откакто през октомври победиха като посетител Испания и приключиха наедно с Хърватия в шампионата Лига на нациите.,,Урусите “ от своя страна изгубиха два поредни мача – от Южна Корея и Япония. Първата десетка допълват Португалия, Швейцария, Испания и Дания.

Най-сериозен скок отбелязва Гибралтар, който реализира първата си професионална победа с триумф над Армения, последван от подобен и против Лихтенщайн. Малката страна се изкачи с осем места нагоре, като към този момент заема 190-та позиция. Мадагаскар също означи напредък и влезе в топ 100 за първи път след 2002 година. Африканците се класираха по-рано на дебютното си присъединяване за Купата на Африка.

Най-високо ранкираната страна от африканския континент е Тунис – 22-о място, до момента в който при азиатците Иран е 30-та позиция. България губи едно място и е на 45-то място в ранглистата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР