Националният отбор на България за юноши до 19 години започна

...
Националният отбор на България за юноши до 19 години започна
Коментари Харесай

Юношите до 19 години биха тима на Исландия

Националният тим на България за юноши до 19 години стартира с победа с 2:1 над Исландия присъединяване си в група 8 от първия квалификационен кръг за европейското състезание по футбол.

Всички голове в мача, който се игра в Сливен, паднаха в последния четвърт час. В 77-мата минута появилият се като запаса Тони Иванов даде задатък на селекцията на Ангел Стойков, а в 83-тата минута Станислав Иванов повиши на 2:0. В 88-мата минута Колбайн Финсон осъществя от дузпа за исландците, с цел да оформи крайния резултат

През първото полувреме българският отбор бе по-активният на терена, само че с изключение на два пропуща от близка отдалеченост за Иван Тилев в 10-ата и Атанас Кабов в 30-ата минута, чистите рискове пред вратата на исландците липсваха. В същото време островитяните разчитаха на контраатаки и центрирания към снажния централен нападател Любичич, които обаче не даваха резултат.

През второто полувреме играта стана доста по-динамична, а в 58-мата минута Тригвасон нацели напречната греда. България обаче продължаваше да търси попадението и стигна до него в 77-мата минута. Иван Тилев стреля мощно от границата на наказателното поле, вратарят на Исландия мазета топката, само че тя попадна в непокрития Тони Иванов, който осъществя за 1:0.

Шест минути по-късно капитанът на отбора Станислав Иванов повиши на 2:0 с прекрасен удар с левия крайник след независим пробив, а две минути преди края на срещата Колбайн Финсон означи почетния гол за гостите от дузпа.

В третата минута на добавеното време Халфстеинсон можеше да изравни резултата, само че пропусна от непосредствена непосредственост. В идващия мач от квалификациите България среща Фарьорските острови, а по-късно следва и мачът с Англия.



Състав на България:
Димитър Шейтанов - Андреа Христов, Ертан Томбак, Иван Турицов, Александър Бастунов - Николай Янков (69-Илия Юруков), Димитър Костадинов, Иван Тилев - Атанас Кабов (60-Тони Иванов), Калоян Кръстев (89-Петър Христов), Станислав Иванов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР