Националният отбор на България за мъже до 17 години (състезатели,

...
Националният отбор на България за мъже до 17 години (състезатели,
Коментари Харесай

Националите U17 ще играят две контроли срещу Гърция

Националният тим на България за мъже до 17 години (състезатели, родени след 1 януари 2007 година) ще изиграе две другарски срещи с Гърция в София, оповестиха от федерацията.

Двубоите са на 15 и 16 януари от 19:00 часа. И двете контроли са в столичната зала " Левски София “, като са отворени за аудитория. Мачовете ще бъдат предавани онлайн и могат да се следят директно в в YouTube канала на Българската федерация по волейбол.

Проверките с Гърция са част от подготовката на младите ни национали за идната в София евроквалификация. Воденият от Андреа Буратини отбор е хазаин на шампионат от първи кръг на европейските пресявки, а конкуренцията е от 18 до 22 януари в столичната зала „ Левски София “.

„ Лъвчетата “ ще се изправят против Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на тимовете от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското състезание през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански страни играят на спомагателни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските тимове, един всред Англия или Финландия също добива право за присъединяване във втори кръг.

Досега в подготовката си националите U17 изиграха две контроли с Франция в София, в които си размениха по един триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР