Националният отбор на България приема Иран в контролен мач тази

...
Националният отбор на България приема Иран в контролен мач тази
Коментари Харесай

България излиза срещу Иран с мисъл за Черна гора

Националният тим на България приема Иран в надзорен мач довечера. Приятелската среща стартира в 19:00 часа на стадион " Христо Ботев " в Пловдив и ще бъде ръководена от сръбския рефер Лазар Лукич. Двубоят ще бъде генерална подготовка на футболистите на Младен Кръстаич преди гостуването на Черна гора в квалификациите за Европейското състезание в Германия.

Сред отсъстващите в българския отбор са халфът на ФК Лос Анджелис Филип Кръстев, който се причисли към клуба от Калифорния през лятото, както и Мартин Минчев. Футболистът на Спарта (Прага) получи мускулна контузия на крайници, което го извади от проектите на националния селекционер. Заради травма отсътва и централния бранител Петко Христов, на чието място беше викнат Кристиан Димитров от Левски. От по-дълго време с контузии са Светослав Вуцов и Антон Недялков.

Сред новите имена в състава на Кръстаич са Лукас Петков от Гройтер Фюрт, който неотдавна получи български паспорт и е пред дебют с националната фланелка. В такава роля са още вратарят Димитър Митов от шотландския Сейнт Джонстън и нападателят на Арда (Кърджали) Преслав Боруков.

Съперникът на България в днешната контрола Иран взе участие на последните три международни шампионати - 2014, 2018 и 2022 година, като в Катар " персите " победиха с 2:0 тима на Уелс. Сред по-известните имена в състава на гостите са Садех Мохарами от Динамо (Загреб), Али Карими от Кайзериспор, Мехди Тареми от Порто, Алиреза Джаханбакш от Фейенорд и Саман Родос от Брентфорд.
 Младен Кръстаич със мощни думи преди мача с Иран
Младен Кръстаич със мощни думи преди мача с Иран

Двубоят е на 7 септември в Пловдив

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР