Националният отбор на България по волейбол за жени под 19

...
Националният отбор на България по волейбол за жени под 19
Коментари Харесай

Националките по волейбол до 19 години ще играят за петото място на Балканиадата

Националният тим на България по волейбол за дами под 19 години ще играе за петото място на Балканиадата в Миовени (Румъния). Воденият от Мила Кьосева отбор надигра Косово с 3:0 гейма (25:8, 25:14, 25:10) в последния мач от група А.

С това младите " лъвици " завършиха на третото място в класирането с 3 точки (1 победа, 2 загуби), Косово е на последната четвърта позиция в групата. Турция и Румъния от група А, Сърбия и Гърция от група В не престават на полуфинали.

Поради нечетния брой участващи тимове – седем, нашите девойки няма да играят плейофен мач от втората осмица. Те се класират непосредствено за дуела за петата позиция в крайното класиране. На 13 август ще бъде изигран единствено един плейофен мач, който ще опълчи 4-я от нашата група Косово и третият от група В – Северна Македония. Срещата е от 20:00 часа. Победителят ще излезе против националките ни в последния мач.

Двубоят за петото място е на 14 август (неделя), от 09:00 ч.

Волейболистките на Мила Кьосева преобладаваха напълно в срещата и я завоюваха изрично за 59 минути игра.

Най-резултатна за България бе Виктория Димитрова с 16 точки (2 аса, 2 блокади), с 10 точки завърши Цветомира Миткова (1 ас, 4 блокади). За противника Меги Бислими приключи със 7 точки (2 блокади).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР