Националният отбор на България по волейбол за девойки под 17

...
Националният отбор на България по волейбол за девойки под 17
Коментари Харесай

Волейболистките до 17 години победиха Турция и ще играят финал на Балканиадата в Сърбия

Националният тим на България по волейбол за девойки под 17 години се класира за край на Балканиадата в Сърбия. Тимът, воден от Диян Боюклиев, надигра след петгеймова борба Турция с 3:2 (26:24, 19:25, 23:25, 25:18, 15:10) в първия полуфинал от конкуренцията в Нови Сад.

Така младите „ лъвици “ ще спорят за купата. Съперник ще им бъде спечелилият от втория полуфинал, който опълчва Сърбия и Румъния и стартира в 21:00 часа.

Българските девойки играха с темперамент и самоотверженост за успеха, като постановиха волята си след повече от два часа битка.

В първия гейм нашите девойки демонстрираха резистентност в сложните обстановки. След равноценност, в най-важните моменти, при 24:24, те резервираха самообладание и повалиха противника с 26:24 за 1:0.

Туркините дадоха отговор незабавно със същата мотивация и във втората част на собствен ред започнаха да диктуват играта. До края те бяха водещия отбор и завоюваха гейма за равенството 1:1.

Третата част бе още веднъж инфарктна, като двата отбора се бореха със зъби и нокти. След следващото тъждество 23:23, този път туркините имаха повече резистентност. Те означиха две поредни точки след обсада и сполучлива офанзива, завоюваха гейма и поведоха с психическото 2:1.

Нашите не паднаха духом и демонстрираха, че ще се борят до дъно. С отлични изяви те започнаха чудесно с 4:1 в четвъртата част. Парираха всички опити на противника за противопоставяне, резервираха задатъка си и затвориха гейма с разлика, като докараха мача до тайбрек.

В петата решителна част волейболистките ни бяха безапелационни. След добър начален удар те поведоха с ударното 8:1. Това пречупи противника, разликата се оказа непреодолима и България постави финалия акомпанимент след офанзива на Ива Дудова за крайния триумф с 3:2.

Реализатор за триумфа бе Ива Дудова с 23 точки (1 ас, 1 блокада), с 11 точки приключи Елена Коларова (1 ас, 3 блокади). За противника най-резултатна бе Нисан Ероуз с 13 точки (1 блокада).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР