Националният отбор на България по хокей на лед за жени

...
Националният отбор на България по хокей на лед за жени
Коментари Харесай

България победи Естония на Световното по хокей на лед за жени в Дивизия III

Националният тим на България по хокей на лед за дами реализира първа победа на международното състезание в Дивизия III, група " А " в Румъния.

Във втория си мач на шампионата в Брашов българките се постановиха с 6:2 (2:1, 3:1, 1:0) над състава на Естония. Макар и да позволиха първия гол в мача, девойките на старши треньора Светозар Ангелов завоюваха всяка една от трите елементи на дуела и не оставиха подозрение в превъзходството си.

Срещата стартира с гол на Един Парник още в 36-ата секунди, само че с точни осъществявания на 16-годишната Симона Аспарухова и Стефани Стоянова България обърна преди да се минали и 10 минути от началото на срещата.

Минута след старта на втората третина Стоянова наниза втория си гол в мача, а малко по-късно 17-годишната Мария Руневска бе точна за 4:1.

Хелен Мьолдер върна един гол за естонките във средата на третината, само че още веднъж тийнейджърката Аспарухова бе точна за 5:2. В деветата минута на третата част младата вяра на българския женски хокей оформи хеттрика си, а с това и крайното 6:2.

Много добър мач за българския тим направи и вратарката Паулина Георгиева, която отрази 32 шайби към мрежата си.

В сряда следва почивен ден на шампионата в Брашов, а в четвъртък България играе с отбора на Литва, който по-късно през днешния ден се изправя против домакина Румъния във втория си дуел. Литовките победиха с 6:0 Естония в първата си среща, до момента в който България стартира присъединяване си със загуба с 2:6 от Хонконг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР