Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16

...
Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16
Коментари Харесай

Националките U16 се класира за четвъртфиналите на Европейското в Подгорица

Националният тим на България по баскетбол за девойки до 16 години се класира на четвъртфиналите на Европейското състезание, Дивизия B в Подгорица (Черна гора).

В последния си мач от груповата фаза възпитаничките на Таня Гатева реализираха трагична победа против домакините от Черна гора със 70:64 (20:14, 20:19, 17:12, 13:19) и откриха място измежду осемте най-хубави отбора на шампионата.

След триумфа на Турция против Норвегия по-рано през днешния ден, националките се нуждаеха от победа с най-малко 5 точки против любимеца в групата. Те изиграха страховит дуел и даже поведоха с 18 точки разлика при започване на последната част. Въпреки че пропиляха съвсем огромна част от задатъка си в края, демонстрираха темперамент и измъкнаха триумфа с нужната разлика.

В тройната въртележка, която се получи, Турция завоюва групата, а България остана на второто място. На четвъртфиналите в четвъртък българките ще се изправят против спечелилия в група " А " Сърбия.

Деница Манолова беше най-полезна за  триумфа с 33 точки и 8 битки, Елена Драгоева осъществя 12 точки и 7 битки, Димана Костова се регистрира с 11 точки и 9 битки, а 10 точки добави Моника Борисова.

За домакините Йелена Булаич се регистрира с 25 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР