Националният отбор на България гостува на Сърбия в последния си

...
Националният отбор на България гостува на Сърбия в последния си
Коментари Харесай

България с последен шанс да запише победа през 2023 при гостуването на Сърбия

Националният тим на България гостува на Сърбия в последния си мач от квалификации за Евро 2024. Двубоят в Лесковац ще се играе в неделя, 19 ноември, от 16:00 часа.


Това ще бъде и заключителен късмет за " лъвовете " да запишат първа победа през годината, откакто отборът не съумя да завоюва нито един деветте си дуела през 2023, а общо България е в серия от 10 следващи срещи без триумф. Вече е несъмнено, че " лъвовете " ще финишират на последно място в група G, само че срещата е значима за Сърбия, като домакините се нуждаят от тъждество, с цел да си обезпечат класиране за финалите на Европейското състезание.

В четвъртък България сподели надалеч по-добро лице против Унгария в дебюта на новия треньор Илиан Илиев, като пред празните трибуни на Националния стадион " Васил Левски " селекцията на Илиев бе на броени секунди от влиятелна победа с 2:1, само че автогол на Алекс Петков с последното допиране в дуела оформи крайното 2:2.

Илиев няма да може да разчита на крайния бранител Антон Недялков, който пропуща мача с травма, до момента в който Валентин Антов е осъден след аления картон против Унгария. „ Много е значимо за нас да подходим по същия метод. Да сме по-спокойни. Много хора чакаха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите реализираха положителен резултат, от една страна ни афектира, само че от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия метод. Всеки да си остави егото отвън терена. Тези, които почнат и тези, които влязат. Сърбия може да държи доста добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, само че ние с точката няма да се класираме. Бихме желали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме метод на игра. Да се опитаме да имаме жанр, различим, за тима “, разяснява Илиев преди дуела.

В другия мач от групата Унгария посреща Черна гора, също от 16:00 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР