Националният отбор на Българи постигна втора победа на световното първенство

...
Националният отбор на Българи постигна втора победа на световното първенство
Коментари Харесай

България победи Тайван на хокей на лед в Кейптаун

Националният тим на Българи реализира втора победа на международното състезание по хокей на лед за мъже в Дивизия III, което се организира в Кейптаун. В дуел от третия кръг българите се постановиха със 7:2 (1:1, 4:0, 2:1) над непобедения до този миг отбор на Тайван.

Срещата стартира равностойно, като в първите 20 минути двата тима си размениха по един гол. Даниел Дилков даде задатък на символичния хазаин в 13-ата минута на мача, само че пет минути по-късно Тайван изравни при числено предимство на леда посредством По-юн Сиао. Българските хокеисти обаче съумяха да ненасат съдбоносен удар през втория интервал, в който насочиха 15 удара към вратата на азиатския отбор и осъществиха четири безответни шайби. Томислав Георгиев бе прецизен в 27-мата минута, минута по-късно Мартин Бояджиев повиши на 3:1 след независима акция. Преди да е изтекла и 30-ата минута на мача резултатът набъбна на 4:1 след втория гол на Дилков в мача. Точен за 5:1 в 39-ата минута бе Иван Ходулов. В средата на третия интервал И-чен Пан даде някакви очаквания на Тайван за поврат, само че те бяха бързо попарени от българския тим, който наниза нови два гола посредством Ходулов и Бояджиев в границите на едвам 75 секунди.

Добър мач на българската врата направи Димитър Димитров, който избави 17 удара на азиатските хокеисти. По-късно през днешния ден предстоят и другите два мача от програмата на третия кръг. Фаворитът Грузия играе с новобранеца Хонконг, до момента в който домакинът Република Южна Африка ще премери сили с Турция. В петък са мачовете от четвъртия кръг на шампионата, като противник на българите ще бъде съставът на Хонконг. Двубоят е от 13:00 часа българско време
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР